Κατασκηνώσεις Ι.Α.Α., δωρεάν συμμετοχή μέσω ΟΑΕΔ

Μετά από έναν χειμώνα «εγκλεισμού» στις σχολικές τάξεις, το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα παιδιά μας έχουν την ανάγκη να εκτονώσουν όλη την συσσωρευμένη τους ενέργεια. Ο ήλιος, η θάλασσα και η φύση αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για αυτή την εκτόνωση. Όταν όμως αυτό το σκηνικό συνοδεύεται από μαθήματα ομαδικότητας, ανεξαρτητοποίησης και υπευθυνότητας, είναι ακόμα καλύτερα.

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνουν οι παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά από 6 έως 16 ετών να παίξουν ξέγνοιαστα, να μάθουν πιο εύκολα, να ακούσουν ωραία μηνύματα, να αγαπήσουν την φύση, να προβληματιστούν σχετικά με το περιβάλλον, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συναναστραφούν με δεκάδες παιδιά της ηλικίας τους. Κι αυτοί είναι λόγοι αρκετοί για να πείσουν τους γονείς να εγγράψουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας στη καλοκαιρινή κατασκήνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00, έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2022. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στη διευθύνση:

Δικαιούχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Προγράμματα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ)

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/programmata-kataskenoseon-oaed

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 μέχρι 30.000 €, οι οποίοι το έτος 2021:

1) είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή

2) έλαβαν τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

3) έλαβαν επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

4) συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας) ή είναι  εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αίτησή τους, στη συμπλήρωση του πεδίου όπου δηλώνουν αν το παιδί συμμετέχει στο πρόγραμμα ως ωφελούμενο ή όχι, γιατί αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΟΧΙ», ενώ επιθυμούν να διαμείνει σε κατασκήνωση, θα αποκλεισθεί το παιδί από το πρόγραμμα, ενώ αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΝΑΙ», ενώ δεν είναι βέβαιοι για τη διαμονή του, θα αποκλεισθούν οι ίδιοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.

Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από 01.01.2006 έως 14.06.2016.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.oaed.gr/paidikes-kataskinwseis

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 2103245098 ή στο e-mail info@filiaa.gr.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....