Καθιέρωση έδρας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη από Έλληνα ομογενή

Η οικογένεια Ψαρού της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, με δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την καθιέρωση έδρας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο πανεπιστήμιο Georgetown University. Η Έδρα θα ονομάζεται ‘The Ecumenical Patriarch Bartholomew Endowed Orthodox Chaplaincy, by the Michael Psaros Family’.

Η ανακοίνωση έγινε σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Ο κ. Ψαρός είπε πως «αυτή η Έδρα θα συνεχίσει την παρουσία της Ορθόδοξης Μαρτυρίας εις το διηνεκές. Το Πανεπιστήμιο Georgetown είναι σχεδόν 300 ετών κι αυτή η Εδρα θα είναι η συνεχής μαρτυρία της Αγίας μας Ορθοδοξίας για τους επόμενους τρεις και περισσότερο αιώνες».

Τόνισε πως «ο Παναγιώτατος είναι ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία και ο πλέον κορυφαίος της σύγχρονης ιστορίας. Είναι επίσης σπουδαίο το γεγονός ότι η Εδρα καθιερώθηκε κατά την τριακοστή επέτειο από της εκλογής του. Σας θυμίζω ότι το Πανεπιστήμιο απένειμε επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα στον Πατριάρχη πριν από είκοσι χρόνια.

Η ευκαιρία να κάνουμε αυτό το δώρο είναι η ευλογία των ευλογιών, ιδιαίτερα στη διάρκεια αυτής της ιστορικής επίσκεψης και να ίσταμαι δίπλα στον γιο μου, ο οποίος είναι άλλος ένας υπερήφανος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Georgetown».

Φωτογραφία: D. Panagos

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....