ΚΕΣΟ: Δίδαξε Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου- Κοπή πίτας

Δωρεάν μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού προσέφεραν το πρωί της Πέμπτης(10/2), διαδοχικά στους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, της Περιφερειακής Ενότητας  Δυτικής Αττικής  η Διευθύντρια  του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Μαίρη Πίνη, η πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια κα Ειρήνη Ανδριώτη και διαχειρίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS «INSPIRE» και ο συντονιστής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ΚΕΣΟ ΚΔΒΜ κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Το ΚΕΣΟ, προσκάλεσε στο Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου, η Διευθύντριας του, Διδάκτωρ Πληροφορικής κα  Φανή Σκληρού και προλογίζοντας το κλιμάκιο του φορέα, κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες «να δράξουν την ευκαιρία των δωρεάν παροχών της εκπαίδευσης του Επαγγελματικού προσανατολισμού, που τους προσφέρεται από το ΚΕΣΟ, διότι  για άλλα παιδιά, οι οικογένειες και οι κηδεμόνες τους πληρώνουν αρκετά, για την πρόσθετη αυτή εκπαιδευτική δεξιότητα»

Η επίσκεψη χρονικά, πραγματοποιήθηκε είκοσι ήμερες μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση και παρουσίαση του προγράμματος ERASMUS «INSPIRE» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,  που εκπόνησε το ΚΕΣΟ με άλλους εταίρους από Ελλάδα Κύπρο και Ισπανία και τώρα διαχέει την πληροφόρηση αυτή, που αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, που έχουν ήδη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους στο Γυμνάσιο και  προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του Λυκείου, υπήρξε  προϊδέαση και ασκήσεις προετοιμασίας πάνω σε ζητήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου ανέπτυξαν τη δημιουργική του γραφή και έφτιαξαν ιστορίες επαγγελμάτων, που θα ήθελαν να προσανατολιστούν ή και να ακολουθούσουν στο μέλλον. Ενώ στο τέλος της εκπαίδευσης συμμετείχαν  με επιτυχία σε θεατρικό δρώμενο παίζοντας ρόλους-θέσεις που αφορούσαν  τη δομή μια Εικονικής Επιχείρησης ξεκινώντας από τον Ιδιοκτήτη-Επιχειρηματία, τον Γενικό Διευθυντή, τους Διευθυντές διάφορων τμημάτων όπως(Λογιστηρίου, Παραγωγής & Τυποποίησης, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων, Τεχνικών Υπηρεσιών, Νομικού Τμήματος, κλπ) καθώς των τμημάτων υποδοχής, καθαρισμού και διακίνησης.

Στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η εκπαίδευση ήταν διαφορετική. Εδώ, η Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του ΚΕΣΟ κα Ανδριώτη, ενδυνάμωσε και εμψύχωσε τα παιδιά εν όψει Πανελληνίων. Τα ενεθάρρυνε, ώστε να μην απομακρυνθούν από το στόχο τους και τα ενημέρωσε σχετικά με τις τάσεις των επαγγελμάτων του μέλλοντος στην κατηγορία των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και του υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε όλα τα παιδιά παρουσιάστηκε η χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου, για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό που δημιουργήθηκε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS «INSPIRE».

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ, αφού ενημέρωσε για το έργο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μετέφερε σε Διευθύντρια, διδακτικό προσωπικό και κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες τις ευχές του Μακαριότατου ο οποίος αγάπα ιδιαιτέρως τα παιδιά ως πρώην εκπαιδευτικός.

Επιπρόσθετα μετέφερε τις ευχές του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ & Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, δεδομένου ότι κάποια από αυτά τα γνωρίζει από τις παραμονές των Χριστουγέννων, όταν αντιπροσωπία του Γενικού Λυκείου Ν. Περάμου υπό την Διευθύντρια τους κα Φανή Σκληρού και τις καθηγήτριες τους Αγγελική Πεχλιβάνη, Αγάθη Πλαβούκου και Αγγελική Μαυράκη βρέθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο για να ψάλλουν τα κάλαντα.

Και επειδή στο  Συνοδικό Μέγαρο της οδού Ιασίου 1, στεγάζονται οι Υπηρεσίες και Διευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ΕΚΥΟ, τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωραιών κ. Φιλόθεο, καθώς και στον Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ(των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος) Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Φαρμάκη.

Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΕΣΟ στο ανακαινισμένο Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου που βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα περατώθηκε με την ξενάγηση από την Διευθύντρια κα Φανή Σκληρού η οποία πριν ένα χρόνο, αξιοποίησε χορηγίες αλλά και την αρωγή του Δήμου Μεγαρέων για την ανακαίνιση του σχολείου.

 

Κοπή πίτας στο ΚΕΣΟ

Την  πίτα για το 2022 έκοψαν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Διοίκηση, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ζεστό οικογενειακό κλίμα το μεσημέρι της Παρασκευής (11/2) στην αίθουσα των Εργαστηριών Δεξιοτήτων.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση δρομολογήθηκε η εκκίνηση της νέας θητείας του ΔΣ για την τριετία 2022 – 2025.

Στην κοπή της πίτας του ΚΕΣΟ συμμετείχαν: ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουμπουρτζής νέο μέλος του ΔΣ, ο οποίος αφού διάβασε και την ευχή του Μ. Βασιλείου, μετέφερε στους παρόντες τις Ευχές  και την αγάπη του, όπως τόνισε του «Πατέρα μας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου Αναπληρωτή Προέδρου και Νομίμου Εκπροσώπου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» και οι κυρίες Μαρία Τάταρη και Έφη Μπέκου – Μπαλντά

Εκ μέρους του ΚΕΣΟ, συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη, η Κοινωνική Λειτουργός κα Ειρήνη Χαιρέτη, η Ψυχολόγος του ΚΕΣΟ κα Κωνσταντίνα Δήμα, ο συντονιστής των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ΚΔΒΜ κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης, ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Νίκος Σοφιανίδης, η κα Αθηνά Χολίδου ευπρεπίστρια, που στάθηκε η τυχερή της εκδήλωσης, αφού κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας και ο κ. Μιχάλης Χρήστου τεχνικός δικτύων, που μεριμνά για την ομαλή λειτουργία των διαδικτυακών μαθημάτων και των Πληροφοριακών συστημάτων του φορέα.

Την Πίτα έκοψαν ο π. Αθηναγόρας Σουμπουρτζής από κοινού με την κα Πίνη. Φυσικά δεν παρέλειψαν να κόψουν κομμάτι για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Αναπλ. Πρόεδρο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου, καθώς και για τα απόντα μέλη του ΔΣ, τις  κυρίες Χρυσούλα Παρασκευά, Μερόπη Καλδή,  Μάρθα Σαμαρά, Σοφία Κώνστα –Πέππα και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρηστό Βλάχο.

Επίσης υπήρξε μέριμνα στα κομμάτια της βασιλόπιτας και για τους απόντες συνεργάτες του ΚΕΣΟ: τη γραμματέα κα Μαρία Νικολάου–Καραποστόλη, το λογιστή κ. Απόστολο Τσόγκα, τους νομικούς συμπαραστάτες του ΚΕΣΟ κα Ελευθερία Τσούμα και κ. Απόστολο Φέστα, καθώς και τους καθηγητές των  «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» με προεξέχουσα την κα Ειρήνη Ανδριώτη.

Κατά την διάρκεια των ευχών και της κατανάλωσης της πίτας, η κοινωνική λειτουργός  Ειρήνη Χαιρέτη και η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Δήμα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα παρόντα μέλη του ΔΣ και κυρίως την κα Έφη Μπέκου, η οποία εκ μέρους του ΔΣ έχει αναλάβει αρμοδιότητες για θέματα Ισότητας των Φύλων, Οικογενειακών Πολιτικών, των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την έλλειψη στέγης για τις γυναίκες θύματα, αλλά και  τις δυσκολίες για την νομική κάλυψη, που χρήζουν αντίστοιχα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές για μια καλή χρονιά και με μία καλή θητεία του ανανεωμένου ΔΣ, «δροσισμένες» με ποιοτικό αφρώδη Οίνο, ώστε το ΚΕΣΟ να εδραιωθεί ως φορέας σταθερότητας και αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που ταλανίζουν την κοινωνία σήμερα.

 

 

Ανανεώθηκε το ΔΣ του ΚΕΣΟ

Ανανεώθηκε για την προσεχή τριετία, η θητεία του ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βάσει της  υπ΄ αριθμό 465/2022 απόφασης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.

Η νέα θητεία εκκίνησε από την 06η.02ου.2022 έως και θα λήξει την  05η.02ου.2025.

Την απόφαση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, γνωστοποίησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος την Πέμπτη 03.02.2022 κατά την συνεδρίαση αυτού στην αίθουσα συσκέψεως της Αποστολικής Διακονίας στο Συνοδικό Μέγαρο. Η Σύνθεση του νέου ΔΣ του ΚΕΣΟ έχει ως εξής:

Πρόεδρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Αναπλ. Πρόεδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ο οποίος παράλληλα είναι και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Γενική Γραμματέας παραμένει η κα Μαρία Τάταρη Αρχιτέκτων, που στελεχώνει το ΔΣ του ΚΕΣΟ από το 2013. Με αναπληρώτρια την κα Μάρθα Σαμαρά επικοινωνιολόγο, Διευθύντρια Επικοινωνίας στο γραφείο του βουλευτή και πρώην υπουργού κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Ταμίας ανέλαβε η κα Μερόπη Καλδή Αρχιτέκτων. Πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τρείς θητείες και πρώην Ευρωβουλευτής. Διατέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών. Το 2004 ανέλαβε την προεδρία του Κέντρου Θεμάτων Ισότητας(ΚΕΘΙ) και σήμερα είναι υπάλληλος της Βουλής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Με αναπληρώτρια την επιχειρηματία  και στέλεχος της Βιομηχανίας «Μπετόν Πέππας» κα Σοφία Κώνστα -Πέππα.

Υπεύθυνη για Νομικά θέματα, καθώς και τα θέματα Εξωστρέφειας  και Προβολής του ΚΕΣΟ ανέλαβε η κα Χρυσούλα Παρασκευά Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. και μέλος της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», με αναπληρωτή τον π. Αθηναγόρα Σουμπουρτζή απόφοιτο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι  Γραμματέας της “Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών”, καθώς και της  “Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων“ της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αρμόδια για θέματα Ισότητας των Φύλων & Οικογενειακών Πολιτικών βάσει του άρθρου 6 παραγράφου (η) του καταστατικού ανέλαβε η κα  Έφη Μπέκου –Μπαλντά Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MASTER) στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και πτυχιούχος του ΕΚΠΑ, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του τμήματος «Μαθηματικό». Διαθέτει μεγάλη εμπειρία αφού είχε διατελέσει κατά το 2008-2009  μέλος της Επιτροπής Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη για πολιτικές οικογένειας, ισότητας των φύλων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κατά την περίοδο 2000-2004 καθώς και Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του ΥΠ.Ε.ΚΑ.Π. την χρονική περίοδο από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και το 2015. Επίσης υπήρξε συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά στον Τομέα της Κοινωνικής Ένταξης & Συνοχής (Πρόνοιας), θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και στελεχώνει το ΔΣ του ΚΕΣΟ από το 2016.

Στον π. Χρήστο  Βλάχο, κληρικό και Θεολόγο μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα λοιπά μέλη του ΔΣ, του ανατέθηκε η αρμοδιότητα της Εποπτείας  του Πιστοποιημένου Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ, δεδομένου ότι  είναι παρών σε όλες τις δραστηριότητες και διανομές, που υλοποιούνται  στο χώρο του Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ. Ο π. Χρήστος Βλάχος υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ κατά το διάστημα 2016-2019.

Τέλος ανανεώθηκε εκ νέου η απόφαση725/6.2.2013  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη Γενική Διεύθυνση του ΚΕΣΟ θα συνεχίσει να ασκεί η Δημοσιογράφος τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ κα Μαίρη Πίνη, βάσει των αρμοδιοτήτων αυτης, όπως προβλέπονται από τον Κανονισμό του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....