ΚΕΣΟ και Οπτικοί παρέδωσαν γυαλιά οράσεως στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Με σαράντα έξι γυαλιά οράσεως στη τσάντα μας, αφήσαμε πρωί –πρωί την Αθήνα, πορευόμενοι με δυο αυτοκίνητα προς τις Αγροτικές  Φυλακές της Τίρυνθας.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη μας στο συγκεκριμένο κατάστημα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα ενός μηνός, από την προηγούμενη. Συγκεντρωτικά είναι η πέμπτη επίσκεψη σε Σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Θυμίζετε ότι το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας(ΚΕ.Σ.Ο) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) και με την αρωγή της εθελόντριας οφθαλμίατρου κας Αναστασίας Σερέπα, έχοντας την εσαεί ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ.κ. Ιερωνύμου, την ευλογία του Αναπληρ. Προέδρου  Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, την ομόφωνη έγκριση του ΔΣ και για την περίπτωση, την ευλογία του επιχώριου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, πιστό στις δράσεις, που έχει δρομολογήσει από το 2019 επισκέπτεται Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας και εξετάζει κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Έτσι, προσφέρει εκτός της φιλανθρωπικής αρωγής, ιατρική εξέταση και δωρεάν γυαλιά οράσεως, σε όσους απαιτείται.

Η δράση έχει δυο στόχους αφ΄ ενός να βελτιώσει τη ζωή των κρατουμένων ανδρών και γυναικών και αφ΄ ετέρου να σταθεί αρωγός στις οικογένειες των κρατουμένων να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Σήμερα, λοιπόν λίγο μετά την 11η πρωινή, η αντιπροσωπεία ΚΕΣΟ – ΠΕΟΟ, που αποτελείτο από την κα Σοφία Κώνστα –Πέππα μέλος του ΔΣ του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, την Διευθύντρια Μαίρη Πίνη, τον Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη εκ μέρους του ΚΕΣΟ και τους Γιώργο Κλάδο, καθώς και τον συνεργάτη του Κωνσταντίνο Ρήγα, που εκπροσωπούσαν την ΠΕΟΟ, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας κα Ευαγγελία Κατερίνη  διάβηκαν την βαριά πόρτα του  Σωφρονιστικού καταστήματος η οποία άνοιξε διάπλατα για να γίνει η επίδοση των γυαλιών.

«Μετρούσαμε τις ημέρες πότε θα έρθετε» ήταν τα λόγια ενός κρατουμένου «Μπράβο δεν το πιστεύαμε ότι θα τα φέρνατε» μας είπε ένας άλλος. Την συγκίνηση τους εξέφρασαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μόλις φόρεσαν και δοκίμασαν τα γυαλιά, στο χώρο του ιατρείου του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Η φράση της κας Κατερίνη τα συνόψισε όλα: «Είμαι αρκετά χρόνια εδώ Διευθύντρια και έχουν περάσει πολλοί φορείς και πολλές ΜΚΟ. Η συγκεκριμένη δράση, είναι η πιο σημαντική. Εξετάσατε κρατούμενος και σωφρονιστικούς, αδιακρίτως. Η πρωτοβουλία σας, μας εμψυχώνει όλους και κάνει το έργο μας, καλλίτερο. Εκφράζω εκ μέρους όλων, ένα μεγάλο Ευχαριστώ και πολλά Μπράβο. Θα μεταφέρω την φιλανθρωπική σας προσπάθεια στο Υπουργείο».

Ευχηθήκαμε σε όλους Καλή Ανάσταση, κλείσαμε με θαυμασμό το μάτι στη γοητευτική πόλη του Ναυπλίου και πλημμυρισμένοι από εικόνες της ανοιξιάτικης φύσης, επιστρέψαμε στην Αθήνα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....