Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Άγιος Χαράλαμπος, πρότυπο αγάπης και θυσίας!”

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου η εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, που η αγάπη του για τον Χριστό τον οδήγησε σε ομολογία πίστεως κάτω από σκληρούς βασανισμούς.

 

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον ακριτικό Άγιο Χαράλαμπο, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Οικισμού, παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνου Παπακώστα.

 

Ανήμερα της εορτής, προέστη της λαμπρής Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Μαυρονερίου, πλαισιούμενος από τους Πατέρες, τόσο του Κιλκίς, όσο και της Αρχιερατικής Περιφερείας Πικρολίμνης, τον Εφημέριο και Αρχ. Επίτροπο της περιοχής Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου και από τους Ιεροδιακόνους, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, μεταξύ αυτών του Βουλευτού κ. Γεωργίου Φραγγίδη, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιδημάρχου Κιλκίς κ. Βλάση Κουρτίδη και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Ν.Δ. ν. Κιλκίς κ. Μηνά Παπαδόπουλου.
“Ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους” με αυτόν τον λόγο σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, είπε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία μας υποδέχεται στην λατρευτική της ζωή και θέτει ως κύριο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, για να υπογραμμίσει μέσα από τον αγαπημένο Μαθητής του Χριστού Ιωάννη, τον λόγο του Θεού που απευθύνεται σε όλους. Να αγαπάμε τους πάντες! Αυτή είναι η εντολή του Θεού και αυτό είναι το ουσιαστικο κριτήριο για την καλή μας απολογία,που μας κατατάσσει παράλληλα και ως παιδιά του Θεού στην αγκαλιά Του… Ο Θεός προσφέρει αγάπη και ζητά αυτή να καθορίζει και να ποδηγετεί τη ζωή μας. Μια αγάπη τριποσύσταση, στη σχέση μας με τον Θεό, με τον εαυτό μας και μεταξύ μας! Εκεί είναι το περιεχόμενο της αγάπης και από εμάς εξαρτάται να εμπλουτίσουμε με αυτήν το βίο μας!
“Ο Χριστός μας καλεί με τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή να αγαπάμε και η Εκκλησία μας προσφέρει σήμερα ένα φωτεινό παράδειγμα αγάπης, τον Άγιο Χαράλαμπο, που βασανίστηκε στη δύση της ζωής του για την αγάπη του στο Δομήτορα Χριστό! Θάρρος, πίστη, παρρησία, υπομονή και αγάπη χαρακτήρισαν τον Άγιο που έμεινε προσηλωμένος έως το τέλος του βίου του στον Χριστό! Ας επιλέξουμε, λοιπόν, την αγάπη που είναι θυσία, Σταυρός και Ανάσταση!” πρόσθεσε και ευχήθηκε να έχουμε όλοι τη χαρά και τη λάμψη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στα πρόσωπά μας, όπως ο ίδιος έζησε μέσα στην αληθινή χαρά του Θεού!
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον κ. Παναγιώτη Αβραμίδη σε Αναγνώστη, ο οποίος διακονεί με ζήλο στο Αναλόγιο του Ιερού Ναού ενώ δέχθηκε τους θερμούς λόγους του Εφημερίου π. Ευγενίου για την πρώτη επίσκεψή του στην Ενορία του Μαυρονερίου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....