Κονγκό: Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων Κινσάσας, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού, προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην περιοχή Κιγκασάνι.

Της τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος, πλασιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, Αρχιμ. Γεράσιμο Belesi, τον Αρχιμ. Ανδρέα Nsaka, τους Πρεσβυτέρους Κύριλλο και Θεόδωρο, καθώς και από τους διακόνους Παΐσιο και Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης τέλεσε τον αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο, ενώ με την ευκαιρία αυτή εξέφρασε την χαρά του για την ανέγερση του νέου ναού, έτσι ώστε οι πιστοί να μην εκκλησιάζονται πλέον μέσα στις λαμαρένιες αποθήκες.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η Παναγία θα σκεπάζει και θα προστατεύει όλον τον τόπο που ετέθη ο θεμέλιος λίθος, ως τόπον ιερό.

Οι πιστοί με τραγούδια και χειροκροτήματα αλλά και με βαθειά συγκίνηση, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Κύριο για την μεγάλη αυτή ευεργεσία Του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....