Κοσμοπλημμύρα σε καλλιτεχνική Εκδήλωση της Μητροπόλεως Κισάμου για τον Όσιο Νικηφόρο

Το κοσμικό Κέντρο «Πορτοκάλι» στον Νομό Χανίων, χωρητικότητας 1200 και πλέον ανθρώπων, κατακλύστηκε και πλημμύρισε από κόσμο στο κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Ερανικής Επιτροπής ανεγέρσεως του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, με στόχο και σκοπό την στήριξη ολοκλήρωσης κτηριακού συγκροτήματος παραπλεύρως του προσκυνηματικού Ναού, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών των ολοένα αυξανόμενων προσκυνητών που προσέρχονται στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου απ΄ όλη την Ελλάδα και όχι μόνον.

Η τόσο επιτυχημένη και ποιοτική αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή προσφορά: του καταξιωμένου καλλιτέχνη της Κρητικής Μουσικής κ. Αντώνη Μαρτσάκη, ο οποίος με το συγκρότημα του, μάγεψαν το πλήθος του κόσμου με τα μουσικά τους ακούσματα και την φωνή του, του κ. Κυριάκου Παπασηφάκη, ιδιοκτήτη του Κέντρου «Πορτοκάλι», ο οποίος προσέφερε το εξαιρετικό του κέντρο ως και όλο το προσωπικό του άνευ αμοιβής, ως και της ευγενούς συμμετοχής των Παραδοσιακών Συλλόγων: Όμιλος Βρακοφόρων Κισσάμου, Μορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «Γηγενής», Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες», Χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσσαμος» και Αθλητικός, Χορευτικός Σύλλογος «Οι Πελασγοί», τα χορευτικά συγκροτήματα των οποίων πλούτισαν και ομόρφυναν με την συμμετοχή τους την ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Ο συντονισμός και η οργάνωση της εκδήλωσης είχε ανατεθεί εις τον Παν. Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο (Τσαχάκη), μέλος της Ερανικής Επιτροπής, ο οποίος εργάστηκε φιλότιμα και φιλόπονα, συμβάλλοντας καθοριστικά εις την επίτευξη του στόχου. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε και ευχαρίστησε, (ονομαστικά), όλους τους ευγενείς χορηγούς, καθώς πλήθος ανθρώπων στήριξαν και συνέβαλαν ουσιαστικά. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε, εκφράζοντας ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, σημειώνοντας:

«Από την ημέρα που αποφασίσαμε την δημιουργία του προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου, ζούμε ένα θαύμα. Το ταμείο της Ερανικής Επιτροπής διέθετε 15.000,00€. Με αυτές τις 15.000,00€ ανεγέρθηκε ο περικαλλής Ι. Προσκυνηματικός Ναός Του, ανακαινίστηκε η πατρική Του οικία και μετατράπηκε σε προσκύνημα και ανεγέρθηκε το παρακείμενο κτιριακό συγκρότημα, για την κάλυψη αναγκών και διευκόλυνση των προσκυνητών που προσέρχονται εις το προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου. Δεν είναι θαύμα πως με 15.000,00€ δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι υποδομές, οι οποίες κοστολογούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Είναι το θαύμα της παρουσίας του Οσίου Νικηφόρου, είναι το θαύμα της ευλάβειας αναρίθμητων προσώπων, απ΄ όλο τον κόσμο που, ευεργετούμενοι από τον όσιο Νικηφόρο, προσέφεραν και προσφέρουν εκ του περισσεύματος της αγάπης τους, είναι το θαύμα της δικής σας παρουσίας σήμερα εδώ που, στο κάλεσμα μας, η αγάπη σας πλημμύρισε το εξαιρετικό αυτό κέντρο.

Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους σας», σημείωσε ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος ονομαστικά στους συντελεστές της εκδήλωσης, προσφέροντας στον Καλλιτέχνη κ. Αντώνη Μαρτσάκη και τον ιδιοκτήτη του Κέντρου κ.Κυριάκο Παπασηφάκη Εικόνα του Οσίου Νικηφόρου και χειροποίητη ελιά, στα δε συγκροτήματα αναμνηστικά ενθυμήματα, με ιδιαίτερη αναφορά: «εις τον αγαπητό π. Χρύσανθο, ο οποίος επωμίστηκε το όλο βάρος της αποψινής βραδιάς και, με απόλυτη επιτυχία, έφερε εις πέρας την αποστολή του».

Επιπροσθέτως, μνημόνευσε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους: Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, Δημάρχους Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, Γενικό Αστυνομικό Δντή Κρήτης, Υποστράτηγο Γ.Λυμπινάκη, Αστυνομικό Δντή Χανίων, Ταξίαρχο Γ. Μαστραντωνάκη, Αντιδημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρο ΟΑΚ, Α.Ε. Ε. Κοπάση, τους Ιερείς, ως και το πλήθος του κόσμου που, «τόσο πρόθυμα και φιλότιμα» ανταποκρίθηκε. Τα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως, (έντυπα και ηλεκτρονικά), Ραδιοφωνικούς Σταθμούς που προέβαλαν την εκδήλωση, τους ευγενείς χορηγούς ως και τους κατοίκους του Συρικαρίου, τόπος καταγωγής του Οσίου Νικηφόρου, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα στην πλούσια φιλοξενία που ακολούθησε. Καθώς υπήρξε ενδιαφέρον ανακοινώθηκε, επίσης, ο αριθμός Ειδικού Λογαριασμού της Ερανικής Επιτροπής: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: GR4301103900000039029609078

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....