Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Την Δ’ Κυριακή των  Νηστειών 14 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη.

 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν   ο Πρωτοσύγκελος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας οι  Πανοσ Αρχιμ π.Νικόδημος Γιαννακόπουλος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Πραδρόμου Καρυών – Αχλαδερής και Γέροντας  της Ιεράς Μονής  π. Νικόδημος Τσιμόγιαννης  Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου π.Γεράσιμος Παρίσης  π. Αντώνιος Αγγελόπουλος  π. Πρόδρομος Γκέγκες οι Πρεσβύτέροι π. Ιγόρ – Ιωάννης Ζιρόγεβιτσ  π. Φιλάρετος Βασιλειάδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κατά σάρκα αδελφός της νέας μοναχής  και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  ο οποίος αναφέρθηκε  στην σημερινή ευαγγελική περικοπή.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής  την συμμετοχή   μοναστικών αδελφοτήτων εκ της ιεράς μητροπόλεως  και πολλών πιστών  τέλεσε την ακολουθία της μοναχικής κουράς της δοκίμου μοναχής Σοφίας Βασιλειάδου εκ Κοζάνης καταγομένης η οποία και ονομάσθηκε Σεραφειμία Μοναχή.

 

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας.

Ειρήνη Καρυστινού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....