Κύπρος: Πρώτος εκκλησιασμός μετά από 9 χρόνια στον Ι.Ν. Παναγίας στο κατεχόμενο Τραχώνι της Κυθρέας

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα πραγματοποιήθηκε ο 15ος εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Παναγίας στην κατεχόμενη κοινότητα Τραχωνίου Κυθρέας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο εκκλησιασμό μετά το 2014.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαρτίου, τέλεσε Αγιασμό και ακολούθως προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον Προωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κωστή και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ένας λεπρός πλησιάζει τον Κύριο και του λέει: «Ἐὰν θέλῃς δύνασαί με καθαρίσαι» (Μκ. α΄ 40). Τότε Αυτός που είπε και εγένετο ο κόσμος ολόκληρος, απάντησε στον πάσχοντα άνθρωπο: «Θέλω, καθαρίσθητι» (Μκ. α΄ 41). «Αν η χαρά που ένιωσε εκείνος ο άνθρωπος κατόπιν της θεραπείας του ήταν μεγάλη, τότε τι θα πούμε εμείς σήμερα που βιώνουμε τη χάρη του Θεού, που μετέχουμε στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας και που κοινωνούμε με τα Άχραντα Μυστήρια; Η χαρά μας είναι απερίγραπτη αλλά συνειδητοποιούμε ταυτόχρονα τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντι στην αθάνατη ψυχή μας και ασφαλώς στον κάθε άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού. Οφείλουμε να αφήσουμε στα πόδια του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Ιησού Χριστού οτιδήποτε μας στενοχωρεί και να Τον παρακαλέσουμε όπως με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, των πέντε Αγίων Ιεραρχών της Κυθρέας, του Αγίου Νικολάου και όλων των Αγίων να προστατεύει τους οικείους μας, όλους τους εμπερίστατους αδελφούς μας, αυτούς που είναι εν δοκιμασίες και ασθενεία και όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Θεοφιλέστατος κ. Γρηγόριος.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή τελέστηκαν Εορτές, Αρτοκλασία, Μνημόσυνα των προαπελθόντων του Τραχωνίου Κυθρέας και κατόπιν ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε τους Β΄ Χαιρετισμούς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....