Κύπρος: Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Εφραίμ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμφώνως με την εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Ιουνίου, τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του εν Μάκρη, που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά της Επαρχίας Λεμεσού, στην Κύπρο.

Της τελετής προέστη, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εν Κύπρω, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κοπτίδη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της τελεταρχίας, και από άλλους Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Αγιασμού, μίλησε ο προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο σκεπτικό της ανέγερσης του ναϊδρίου, ευχαρίστησε στη συνέχεια τους Κτίτορες και πρόσφερε σε όλους εκ μέρους του ναού του Αγίου Γεωργίου, εικόνισμα του Αγίου Εφραίμ.

Στη συνέχεια, έγινε λιτανεία πέριξ του παρεκκλησίου και ο Αρχιερέας, ιστάμενος προ της Δυτικής Πύλης, ανέγνωσε την ευχή και τέλεσε τα θυρανοίξια του ναού.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του πολιού Γέροντος Ιερέως της Ενορίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Παπακυριακού.

Παρόντες στην τελετή ήταν εκατοντάδες άνθρωποι από διάφορες περιοχές του νησιού, οι οποίοι έλαβαν τις ευλογίες των Αγίων, εκφράζοντας συνάμα την ευαρέσκεια τους για την ανέγερση του νέου Παρεκκλησίου, ευχόμενοι ώστε να αποτελέσει ένα πνευματικό καταφύγιο για κάθε επισκέπτη και προσκυνητή του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....