Κυριακή Δ ΄ των νηστειών, στην Ενορία Ατσιπάδων, χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο Σταυροφόρο, του π. Γεωργίου Σταυρουλάκη

Κυριακή Δ ΄ των νηστειών, στην Ενορία Ατσιπάδων, χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο Σταυροφόρο, του π. Γεωργίου Σταυρουλάκη, Εφημερίου της Ενορίας

 

 

Ομιλία π. Γεωργίου Σταυρουλάκη

Κατά την χειροθεσία του, εις Πρωτοπρεβύτερον Σταυροφόρον, στην Ενορία Ατσιπάδων, Κυριακή Δ΄ των νηστειών, 3-4-2022

 

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Η Εκκλησία των Ατσιπάδων σας καλοσωρίζει και χαίρεται για την παρουσία σας ανάμεσά μας.

Δώδεκα και μισή πως πέρασεν η ώρα…

Δώδεκα και μισή πως πέρασαν τα χρόνια…

48 χρόνια πέρασαν, πέρασαν και τον Γεώργιον προσπέρασαν…

Σεβασμιώτατε, διαλανθάνει την προσοχήν πολλών ο Γεώργιος.

Μησθείη μου Κύριος ο Θεός εν τη Βασιλεία αυτού.

Με υπομονήν τρέχομεν τον προκείμενον αγώνα.

Άχρι της παρούσης ώρας… κοπιώμεν, γιατί η Ενορία μας είναι ένας ευλογημένος τόπος, με υπέροχους ανθρώπους. Είναι εργατικοί, φιλότιμοι, φιλόξενοι, περήφανοι, γενναίοι, ευλαβείς εις την Εκκλησία τους, με υψηλόν ηθικόν, σαν το ύψος του χωριού.

Και έχομεν και έναν θαυμάσιο Ιεροψάλτην. Κύριε Στυλιανέ Καπελάκη, Αναγνώστα και Ιεροψάλτα της Ενορίας μας, από καρδιάς σε ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σου στην Ενορία μας. Και για σένα, Στυλιανέ, θα λέω πάντοτε μνησθείη σου Κύριος ο Θεός εν τη Βασιλεία αυτού, για την προσφορά σου στην Ενορία μας γιατί είσαι ο μοναδικός, συνεπής και αποτελεσματικός συνεργάτης μου, που αγαπάει στην πράξη την Ενορία μας.

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Γνωρίζομε όλοι ότι οι μοναχοί αγαπούν τη συχνή χρήση των εκφράσεων: συγχώρησον, ευλόγησον, ευλογείτε, να είναι ευλογημένον, ας πούμε και εμείς σήμερον στον Επίσκοπό μας: συγχώρησον, ευλογείτε, Δέσποτα Άγιε, ημάς και το ποίμνιό μας, το ποίμνιό Σας.

Και για μένα θα πω: «ήθελον το υπόλοιπον της ζωής μου δια μετανοίας ευαρεστείσαι Σοι Κύριε», διότι «Συ ει Κύριε Ιησού Χριστέ, η ελπίς μου εκ νεότητός μου».

Εκφράζομεν ευχαριστίας, Σεβασμιώτατε, καθότι εκφράσατε την επιθυμία και ήλθατε και ιερουργήσατε σήμερα στο εξωκκλήσι μας.

Σας ευχαριστούμε κατά πάντα και δια πάντα, θερμώς και ευλαβώς.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....