Κυριακή της Απόκρεω στην Ενορία Βόνης- Εσπερινός του ”Ψυχοσάββατου” στην Ενορία Αρχοντικού – Αλιτζανής.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, Κυριακή της Απόκρεω, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Βόνης και ιερούργησε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας αφού οι Ναοί της Ενορίας επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Πολλοί κατοίκοι του χωριού κατοικούν σε οικίσκους, οι οποίοι εκκλησιάστηκαν στην Θεία Λειτουργία.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος, ο εφημέριος της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Λιαπάκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το ψαλτήρι δαικόνησαν ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου και ο Αναγνώστης Παναγιώτης Μουστακάκης. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ομίλησε για την ευαγγελική περικοπή της Κρίσεως και παράλληλα αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό αγώνα. Προ της απολύσεως τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Γεωργίας Σπανάκη.

 

 

 

Εσπερινός του ”Ψυχοσάββατου” στην Ενορία Αρχοντικού – Αλιτζανής.

Τη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου το εσπέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μετέβη στην Ενορία του Αρχοντικού – Αλιτζανής, στον εσπερινό του Ψυχοσάββατου, στο τέλος του οποίου τέλεσε το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος κεκοιμημένων αδερφών μας «απ’ αρχής μέχρι των εσχάτων», όπως αναφέρει και η εκτενής συναπτή και ευχήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τους κατατάξει μετά των δικαίων.
Η ακολουθία έλαβε μέρος στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου καθώς ο κεντρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα επλήγη από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Να σημειώσουμε ότι και πολλοί κάτοικοι του χωριού διαμένουν σε οικίσκους.
Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Πνευματικάκης, εφημέριος της Ενορίας και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....