Κυριακή της Απόκρεω στο Μεγαλοχώρι Θήρας

Η Κυριακή της Απόκρεω,  είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι Θήρας.
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανέπτυξε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας η οποία αποτελείται από δύο βασικές έννοιες: η πρώτη είναι ότι θα γίνει ανάσταση όλων των ανθρώπων και η δεύτερη ότι θα επακολουθήσει η κρίση. Μεταξύ άλλων, τόνισε στους πιστούς ότι βασική προϋπόθεση για να απολαύσουμε την αιώνια ζωή είναι να αρχίσουμε από την παρούσα να ζούμε πραγματικά τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Δευτέρα Παρουσία και το παγκόσμιο δικαστήριο θα είναι υπόθεση χαράς και ευφροσύνης.
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο και τελών χρέη προσωρινού προϊσταμένου του Ιερού Ενοριακού Ναού πρωτοπρ. π. Νικόλαος Σιγάλας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κατά την πρώτη του επίσκεψη και Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Μεγαλοχωρίου και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσέφερε σε Αυτόν αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....