Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Την προσεχή Κυριακή, 13η Μαρτίου 2022, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ως άνω Εορτή, θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, τηρουμένων απάντων των προβλεπομένων υγειονομικών διατάξεων, Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,  παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, εκπροσώπων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και των Πρέσβεων των Ορθοδόξων Κρατών στην Αθήνα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Προ της Απολύσεως  της  Θείας  Λειτουργίας θα αναγνωσθεί ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

 

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....