Κυριακή της Ορθοδοξίας – Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Κιλκίς

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η λεγόμενη Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Την Κυριακή αυτή η Εκκλησία λαμπρύνεται με την εορτή της αναστηλώσεως των αγίων εικόνων που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαρτίου του 843, από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, η οποία επανέφερε σε ισχύ τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου και καθιέρωσε την Κυριακή αυτή να εορτάζεται η “εορτή της Ορθοδοξίας” ως “νίκη της αληθούς πίστεως”.
Ο Σεβ. Μητρ. Πολυανής και Κιλκισίου τέλεσε τον Όρθρο και την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί της Κυριακής, 13 Μαρτίου ε.έ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους του, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσάμης με αντιπροσωπεία Αξιωματικών καθώς επίσης και εκπρόσωποι Φορέων της πόλεως.
Προ της Απολύσεως προχείρισε  σε Πνευματικό τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Παπαγεωργίου που υπηρετεί στον Μητροπολιτικό Ναό, αναφωνώντας το “Άξιος”!
Ακολούθως και συμφώνως προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού η Λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων αναγνωσθέντος σε στάσεις τρεις του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

 

 

 

 

 

Το απόγευμα τελέστηκε  ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό  Ναό ενώ συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών με τίτλο:”Από το Θείο Πάθος στην Ανάσταση”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....