Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους τελέστηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης, αφορμώμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα, πρόβαλε την αξία της πνευματικής τροφοδοσίας του λαού του Θεού: «Οι κληρικοί έχουν αποστολή να προσφέρουν στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Έχουν αποστολή να προσφέρουν τη συμφιλίωση με το Θεό».

Παρών στη Θεία Λειτουργία ήταν ο  κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Ελλάδας.

Ας σημειωθεί ότι η  Βυζαντινή Παιδική και Νεανική  Χορωδία « Ειρμός» απέδωσε μελωδικότατα τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  πρόσφερε το Χρυσό Σταυρό τιμητικά σε δυο  επιτρόπους – διακόνους του Ιερού Ναού,  τον κ. Μανουσάκη και την κ. Γεροντίδου.

Με την τέλεση του μνημοσύνου « των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος τελειωθέντων εν τω Πόντω αδελφών» μας επισφραγίστηκε η τιμή στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....