Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου νήσου Λήμνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Ομωνύμου Κοινότητος της νήσου Λήμνου , ιερουργούντος του
Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  κ. Ιεροθέου.
Κατά το πέρας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα βάγια και κατόπιν τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχιμ.
π. Θεολόγο Στεργίου και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο λόγο πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στους πιστούς, υπογράμμισε ότι το ίδιο πλήθος που υποδέχθηκε σήμερα θριαμβευτικά τον Χριστό κατά την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα , μετά βαΐων και κλάδων, κραυγάζοντας “Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο Βασιλεύς του Ισραήλ”, ύστερα από λίγες ημέρες θα φωνάξει με οργή “Άρον, άρον , σταύρωσον, αυτόν “. Αυτή η πλήρης μεταστροφή οφείλεται στη διαχρονική επιθυμία του ανθρώπου να πραγματοποιείται το δικό του θέλημα, που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και όχι το θέλημα του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το Θεό με καθαρή καρδιά και ταπείνωση, υπακούοντας πιστά στο θέλημά Του.
Τέλος, ευλόγησε τους πιστούς και τους προέτρεψε αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα να μην περιοριστούν απλώς στα έθιμα, αλλά να βιώσουν το βαθύτερο νόημα του Πάθους και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....