Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος, την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι την Κυριακή των Βαΐων, εορτάζουμε την ένδοξη είσοδο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και στο ναό του Σολομώντος και αποτελεί «τον κρίκο» που ενώνει την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία τελεσιουργήθηκαν μεγάλα και παράδοξα γεγονότα για την σωτηρία του ανθρώπου.
Κατά την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, οι άνθρωποι που γνώριζαν τα πολλά θαύματα που πραγματοποίησε ο Χριστός, με αποκορύφωμα την ανάσταση του τετραημέρου νεκρού Λαζάρου, τον υποδέχτηκαν επευφημώντας Τον λέγοντας: «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου». Το παράδοξο και ολέθριο είναι, ότι οι ίδιοι άνθρωποι που τον επευφημούσαν, μετά από λίγες ημέρες ζητούσαν από τον Πόντιο Πιλάτο να Τον σταυρώσει κράζοντας: «Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν».
Το αποστολικό ανάγνωσμα  από την προς Φιλιππισίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, μας διδάσκει να είμαστε επιεικείς και να δείχνουμε καλοσύνη απέναντι σε όλους, να απευθύνουμε τα αιτήματά μας στον Θεό με προσευχή και ευχαριστία και να έχουμε την ειρήνη του Θεού στην καρδιά μας, μέσα στις θλίψεις και τις δυσκολίες της  ζωής μας.
Μας προτρέπει επίσης, να μας συνέχει ό,τι είναι αληθινό, σεμνό, δίκαιο, καθαρό, ευπρεπές, δηλαδή ό,τι έχει σχέση με την αρετή και είναι άξιο επαίνου.
Σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου, με την τήρηση όλων όσων παραλάβαμε από την Εκκλησία και με την ένωσή μας με τον Ιησού Χριστό κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, θα έχουμε την ειρήνη του Θεού μαζί μας.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, δεν πρέπει να την ζήσουμε  με συναισθηματισμούς, αλλά να βιώσουμε το Πάθος του Χριστού σταυρώνοντας τα δικά μας πάθη, ώστε να μπορέσουμε να γευτούμε ουσιαστικά την χαρά της Αναστάσεώς Του.

02

03

04

05

65

66

67

68

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....