Κυριακή του Ασώτου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Ι.Ν.Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων ιερούργησε, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο μυστήριο της μετανοίας, το οποίο αποτυπώνεται έκδηλα μέσα από την ευαγγελική περικοπή του ασώτου ή «την παραβολή του  σπλαχνικού πατέρα», όπως την χαρακτηρίζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας.

Τι είναι η  μετάνοια;

Μετάνοια είναι μια ηρωική απόφαση, μια πράξη ανδρείας. Υποδηλώνει κίνηση επιστροφής, αναγνώριση του λάθους και αποκατάσταση της διαρρηγμένης σχέσης με το Θεό της αγάπης, ο όποιος μονίμως περιμένει, στο σταυροδρόμι της θυσίας,  με την αγκαλιά πάντα ανοικτή.

Ο πατέρας της περικοπής υποδέχεται τον αποστάτη γιο του χωρίς να τού επιρρίπτει ευθύνες, χωρίς να τον «ανακρίνει» για τα λάθη του. Τον δέχεται ως ασθενή και τον αποκαθιστά στη θέση που κατείχε στην πατρική οικία του. Έτσι, και ο Θεός με αγωνία χρόνια ατελείωτα αναμένει να επιστρέψουμε.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στον π. Χρήστο και υπογράμμισε τις αρετές της ταπείνωσης και της απλότητας που διέκριναν τη διακονία του και  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθέριου, αλλά και στη Μητρόπολη.

«Να παραμείνεις λειτουργός, η Αγία Τράπεζα να είναι το κέντρο της διακονίας  σου, με την προσευχή σου να τους αγκαλιάζεις όλους. Να ζείς μόνιμα τη χαρά της ανάστασης!»  προέτρεψε πατρικά ο Επίσκοπος τον νεοχειροτονούμενο κληρικό.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και πλήθος πιστών που έσπευσαν να φωνάξουν «άξιος» και να συγχαρούν τον νέο πρεσβύτερο της Τοπικής Εκκλησίας!

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....