Κυριακή Β΄ Λουκά στην Μητρόπολη Θηβών

Το εσπέρας του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, Ανανίου του Αποστόλου, Ρωμανού του μελωδού, Ιωάννου του Κουκουζέλη και Οσίου Γρηγορίου του Δομέστικου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και ευχήθηκε στους πιστούς οι αιτήσεις τους προς την Παναγία να εκπληρώνονται γοργά. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, στο τέλος της οποίας τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναλύοντας το στίχο: “Καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης μάρτυρος στο Μετόχι του Αγίου Κυπριανού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Κυπριανό και στη μεταστροφή του στον χριστιανισμό αφήνοντας την  παλαιά ζωή του ως μάγος και ακολουθώντας την αληθινή ζωή κοντά στο Χριστό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και πλούσιες τις πρεσβείες του Αγίου Κυπριανού προς τον Κύριο για όλους.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....