Κυριακή Β’ Ματθαίου στην Ι. Μ. Ταμασού

Την Κυριακή Β’ Ματθαίου,  ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης της κοινότητος Αγροκηπιάς πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στη σημερινή  ευαγγελική περικοπή. «Ο Χριστός καλεί τους ταπεινούς ψαράδες, οι οποίοι διαθέτουν την απλότητα, την καθαρότητα, την ευθυκρισία και την ταπείνωση, στοιχεία απαραίτητα για να δεχτούν το μήνυμα του Ευαγγελίου. Εξαιτίας πάλι της φύσεως του επαγγέλματός τους, έχουν μάθει να μη θεωρούν τίποτα ως δεδομένο και να εμπιστεύονται την πρόνοια του Θεού».

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος επεξήγησε την έννοια της ιεραποστολής, η οποία  ακολουθεί τα βήματα των Αγίων Ἀποστόλων και μιμείται το έργο τους. «Ως ιεραποστολή, δεν πρέπει να εκλαμβάνουμε μόνο την  ιεραποστολική δράση, που διενεργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στις χώρες της Αφρικής με σκοπό να γνωρίσουν τον Χριστό. Η ιεραποστολή είναι προσωπική υπόθεση για κάθε ευσυνείδητο Ορθόδοξο Χριστιανό. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένα ιερό καθήκον, που οφείλει να διεκπεραιώνει επαληθεύοντας την πίστη του με το παράδειγμα της ζωής του».

Κατέληξε λέγοντας πως«πάντοτε, σε κάθε στιγμή της ζωής μας οφείλουμε να έχουμε ενώπιόν μας το ιερό καθήκον. Δηλαδή, να αναγνωρίζουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας  και να ακολουθούμε τον δρόμο, που κάθε φορά μας ανοίγει για να βαδίσουμε. Αυτό ακριβώς έπραξαν και οι Άγιοι Απόστολοι, τους οποίους είδαμε σήμερα να εγκαταλείπουν τα πάντα και με απόλυτη ἐμπιστοσύνη να  ακολουθούν τον Χριστό».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το 10ετές μνημόσυνο του ιερέα της κοινότητος, Οικονόμου Γεωργίου Κίτσιου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....