Κυριακή Β Νηστειών στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Πολίχνη ιερούργησε τη Β Κυριακή των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2022,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, με οδηγό τον Ευαγγελιστή Μάρκο, απέδωσε τα γεγονότα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής: τη διδασκαλία του Χριστού σε ένα σπίτι, τον ανάπηρο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει το χώρο λόγω της πολυκοσμίας, τους φίλους του που  τον κατέβασαν από τη στέγη, τη θεραπεία του.

Ο Χριστός με έναν μόνον λόγο Του θεραπεύει τον παραλυτικό. Τον αποκαθιστά πλήρως και τού δίνει τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του.

«Εδώ δεν εμφανίζεται η πίστη του παραλυτικού, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος. Ο Χριστός ως καρδιογνώστης  βλέπει την πίστη των φίλων του.

Η πίστη δεν μπορεί να είναι ιδιωτικό και προσωπικό γεγονός. Η τραγικότητα της εποχής μας δεν έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Θεό, τραγικότητα αποτελεί η άρνηση των ανθρώπων να δουν την Εκκλησία ως προσευχόμενη και αεί αναμένουσα τα τέκνα Της. Η Ενορία πρέπει να είναι μια αγκαλιά ανοικτή. Ο πνευματικός οφείλει να οδηγεί τα παιδιά του στη ζωή της Εκκλησίας  και όχι στις προσωπικές του απόψεις. Η πίστη και η αγάπη οδηγούν στο θαύμα. Η πίστη και η αγάπη είναι οι δυο συνιστώσες που ανατρέπουν την ιστορία. Ο κόσμος χωρίς πίστη και αγάπη γίνεται επικίνδυνος, εχθρικός, έτοιμος να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον πάντων. Η πίστη και η αγάπη γεννούν την αλληλεγγύη, η απουσία τους οδηγεί στην αλληλοεξόντωση».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως  

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....