Λαμπρή πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ρουσσοχώρια

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Κυριακή 22 Μαΐου η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτηρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος.

Στην Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον χώρο δίπλα του ιερού Ναού, διότι η στέγη της Εκκλησία καταστράφηκε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου  κ. Ανδρέας, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μητροπόλεώς και εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας και συντονιστή του έργου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Χριστοδουλάκη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Ψυλλάκη και τον διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη.

Το δε αναλόγιο διακόνησε ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο μεγάλο θεολογικό περιεχόμενο και τη σημασία της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα στο Φρέαρ του Ιακώβ, η οποία γίνεται αφορμή για την ομολογία και τη μεταμέλεια της, προκειμένου να τιμάμε σήμερα την ισαπόστολο Αγία Φωτεινή. Τέλος, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο σεπτός Ποιμενάρχης  ευχήθηκε στο εκκλησίασμα πλούσια την ευλογία της Αγίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....