Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Μην μας λένε κάποιοι ανοησίες ότι δήθεν διδάσκουμε ότι οι άγιοι είχαν πολλά κεφάλια γιατί δεν είμαστε τόσο ανόητοι στην εκκλησία»

Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Μην μας λένε κάποιοι ανοησίες ότι δήθεν διδάσκουμε ότι οι άγιοι είχαν πολλά κεφάλια γιατί δεν είμαστε τόσο ανόητοι στην εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας.

«Όσοι νομίζουν ότι μπορούν μέσα από τέτοιες ανοησίες να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να κλονίσουν την πίστη των ανθρώπων, μάλλον δεν ξέρουν από εκκλησία και από ανθρώπους. Μάλλον δεν ξέρουν και πόσο σοβαροί είμαστε και πόσο ευαίσθητοι, ιδίως σε θέματα προστασίας λειψάνων, ιδίως σε θέματα κηρύξεως της πίστης», πρόσθεσε ο ιεράρχης του Θεσσαλικού κάμπου που λίγο νωρίτερα μαζί με τον Επίσκοπο Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και πλήθος κόσμου, υποδέχθηκαν στην πόλη της Γιάννουλης την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου

Όπως επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος, «έχουμε συνείδηση ότι η λατρεία μας είναι λογική, ότι η πίστη μας είναι υπέρλογη αλλά όχι παράλογη και συνεπώς δεν κάνουμε παράλογα πράγματα», ξεκαθάρισε ο ιεράρχης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους διαδίδουν το αντίθετο και προκαλούν τους πιστούς με τα λεγόμενά τους.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης υπογράμμισε πως, «σήμερα υποδεχόμαστε το μεγαλύτερο κομμάτι της κάρας του αγίου Παντελεήμονος και όχι όλη την κάρα για λόγους ποιμαντικούς, διότι έχουν και άλλοι δικαίωμα. Δεν μπορεί να φύγει τελείως από το μοναστήρι επειδή πολύ πηγαίνουν μόνο και μόνο εκεί για να την προσκυνήσουν», τόνισε.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, κατέληξε λέγοντας, «ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα που έχουμε σήμερα κοντά μας και ευελπιστούμε στην χάρη του ώστε το πικρό, η θλίψη, να γίνει γλυκό, χαρά και να μεταστραφούν οι όροι και εδώ στην πολύπαθη Γιάννουλη ώστε να δοθούν λύσεις».

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info | Φώτο: Θανάσης Καλιακούδας (larissanet.gr)

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....