Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 14 – 20 Μαρτίου 2022

 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

08:00 π.μ. – 10:30 π.μ. Ακροάσεις φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο.

(κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτου).

11:00 π.μ. Χαιρετισμός στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

12:30 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμουρίου.

15:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στέλιο Μπουσδούκο, αρχηγό της ομάδος Μώλου,  πριν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, τον οποίο συνδιοργανώνουν στη μνήμη του ο Παμμωλιακός με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων υπό την αιγίδα του Δήμου Καμένων Βούρλων, στο γήπεδο του Μώλου.

19:00 μ.μ. Εγκαίνια Εκθέσεως Ζωγραφικής της κ. Εύης Θεοφανίδου στην Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

09:00 π.μ. Συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα στο γραφείο της.

10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ. Ακροάσεις φορέων και πολιτών από τον Σεβασμιώτατο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο.

(κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτου.)

18:00 μ.μ. Συνάντηση Κατηχητών και Στελεχών του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας.

 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

11:00 π.μ. Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Victor Dorkhom.

18:00 μ.μ. Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της 7ης ΕΜΑΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

20:30 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Μεγαλοσχημία Μοναχής.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

08:30 π.μ. Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας για τα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

 

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

08:30 π.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος.

10:00 π.μ. Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Σπερχειάδος.

17:00 μ.μ. Εναπόθεση των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ακολούθως θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των Φθιωτών Αγίων, ιερουργούντος του Αγίου Γενικού Αρχ. Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη και ψαλλόντων καλλικελάδων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

(ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

18:30 μ.μ. Ακολουθία Β΄ Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

(τηλεοπτική –  ραδιοφωνική  – διαδικτυακή μετάδοση)

21:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου Στυλίδος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Θα ψάλλει χορός καλλικελάδων μοναζουσών

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

07:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αγίου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή, Συνοδικού Γραμματέως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και θα ψάλλει χορός μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την διεύθυνση του κ. Ανάργυρου Βλάχου, Καθηγητού του Ωδείου.

(ραδιοφωνική –  διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Ιερόν Ευχέλαιον ενώπιον των Ιερών Λειψάνων, υπέρ πάντων των νοσούντων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:30 μ.μ. Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στο Γενικό  Νοσοκομείο Λαμίας, προς παροχήν ευλογίας εκ του Ιερού Ευχελαίου.

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, όστις και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ. Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία με θέμα: «Θεολογικά και Ανθρωπολογικά μηνύματα του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά»

Ομιλητής: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....