Λιτανεία στην Καλαμάτα για την Υπαπαντή του Κυρίου μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε εχθές, 1 Φεβρουαρίου 2022, ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλιού ο οποίος αναφέρθηκε στην σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι στέλνει μήνυμα και πρόσκληση στον άνθρωπο να συναντηθεί με τον Θεό, ώστε να καταστεί μέτοχος της Βασιλείας του. Συνάμα, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων για την πρόσκληση συμμετοχής τους στον εορτασμό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης της χαριτοβρύτουΕικόνος της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αναστ. Σκοπετέας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....