Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πανήγυρη στην Αγ. Βαρβάρα Καλογωνιάς

Τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε το Σάββατο  4 Δεκεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογωνιά.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα ομίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς.

Νωρίτερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον Νικόλαο Γκότση. Ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξέφρασε την συγκίνηση και τη χαρά του, επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν χειροθετηθεί  Αναγνώστες δώδεκα  νέοι της τοπικής μας Εκκλησίας. Στη συνέχεια παρομοίασε τους νέους με τον Οδυσσέα, ο οποίος ζήτησε από τους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι του καραβιού, για να μην πλανηθεί από τις Σειρήνες.  Κατάρτι για τους νέους μας, αλλά και για όλους τους ανθρώπους, υπογράμμισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, θα πρέπει να είναι ο Χριστός και η Πίστη μας, έτσι ώστε η πορεία μας στη ζωή να είναι ενάρετη και δημιουργική. Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη την οικογένεια του νέου Αναγνώστη, ενώ στον ίδιο ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και τα διδάγματα που θα αντλήσει από την διακονία του να αποτελέσουν οδοδείκτη σε όλη του τη ζωή.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....