Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η ενθρόνιση της εικόνας του Οσίου Νίκωνος του “Μετανοείτε”

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, στον  περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της τοπικής  Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της ιερής εικόνας του Οσίου Νίκωνος του ”Μετανοείτε” στον σολέα του Ναού και εψάλλησαν οι χαιρετισμοί του. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε, με γλαφυρότητα, ο τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης και λαϊκός ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς , κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε στον καθημερινό και επίπονο αγώνα του πιστού, που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον κ. Κοντό για την μεστή νοημάτων ομιλία του, ενώ ευχήθηκε το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να εορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου της Σπάρτης με πνευματικότητα, προσευχή και μετάνοια.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....