Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 4ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην πόλη της Λαμίας.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καλλιμάρμαρο Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στην ομώνυμη Ενορία της πόλεως, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συμπροσευχομένων όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.

Από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας υπό τον τίτλο: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της Χαράς 2022», ο οποίος λιτανεύεται όλο το μήνα Οκτώβριο στην Φθιωτική γη,  στον Ιερό Ναό ετέθησαν προς ευλογία και αγιασμό των κληρικών και των πιστών,  το αποτμήμα της Τιμίας Χειρός του Ευαγγελιστού Λουκά, η Ιερά του Εικόνα, καθώς και η Ιερά Εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Τον Σεβασμιώτατο στην Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου πλαισίωσαν οι ιερείς, οι οποίοι διακονούν τις πνευματικές ανάγκες των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ τα Ιερά Αναλόγια πλαισίωσαν χοροί καλλιφώνων πατέρων.

Τον διακονία του Θείου Λόγου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανέλαβε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος δραττόμενος της ευκαιρίας της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, ο οποίος εόρταζε χθες και του οποίου το όνομα φέρει ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας, ωμίλησε με θέμα: « Ο Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος πρότυπο για τους κληρικούς».

Ακολούθως, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού, εκ μέρους των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παρετέθη πρωινό στον Σεβασμιώτατο και σε όλους τους Ιερείς.

Στην συνέχεια, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε το εισηγητικό μέρος του 4ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών κληρικοί ανέπτυξαν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, τις οποίες και παρουσίασαν διαδραστικά μέσω των πολυμέσων του Αμφιθεάτρου στους ιερείς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εισηγήσεις:

1η Εισήγηση υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παύλου Κίτσου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με θέμα: «Ὁ λόγος του Θεού στη λογική των νέων του σήμερα».

2η Εισήγηση υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αναστασίου Βλαβιανού, Διευθυντού Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Η διακονία του σύγχρονου ιερέα στο χωριό και στην πόλη»

3η Εισήγηση υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηρωδίωνος Ρίζου, Διευθυντού Γραφείου  Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και αντιμετώπισης αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Ζιζάνια και αγκάθια στον αμπελώνα του Κυρίου.

Επί των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των ιερέων, του Σεβασμιωτάτου και των εισηγητών, κατά την διάρκεια του οποίου οι ιερείς έθεσαν καίριες ερωτήσεις και έλαβαν υπεύθυνες απαντήσεις για όλα τα ποιμαντικά θέματα των Ενοριών τους.

Ο Σεβασμιώτατος στο τελευταίο μέρος του Συνεδρίου ενημέρωσε τους ιερείς για διάφορα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα ενόψει της ενάρξεως του κατηχητικού και ποιμαντικού έργου της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, ενώ τους ευχαρίστησε για την διακονία τους στις Ενορίες τους και για τις εγκάρδιες ευχές τους και την αγάπη τους και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

Τέλος, στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εξ ιδίων πόρων εόρτιο γεύμα προς τιμήν των ιερέων, κατά την διάρκεια του οποίου, τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ιερείς είχαν την ευκαιρία για όμορφη και πνευματική επικοινωνία, η οποία χαρακτηρίστηκε από κλίμα ενότητος, αγάπης και φιλαδελφείας.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....