Με επιτυχία τα ποδοσφαιρικά τουρνουά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Με κοινό όραμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και με την ευλογία και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου δύο τουρνουά ποδοσφαίρου για τη συλλογή τροφίμων, εν όψει των Χριστουγέννων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Τροφοδότης».
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο έλαβε χώρα το ποδοσφαιρικό τουρνουά Αλληλεγγύης της ομάδας «Ελπίς Ανδρομάχης» με τη συμμετοχή πολλών αθλητικών συλλόγων της Πιερίας στις κατηγορίες Κ-8, Κ-10, Κ-12 και Κ-14.
Την Κυριακή διεξήχθη το 1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά Αλληλεγγύης στο γήπεδο του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με τη συμμετοχή παίδων ποδοσφαιριστών από τα ποδοσφαιρικά σωματεία: Εθνικός Προοδευτικός Σύλλογος Ν. Κεραμιδίου Πιερίας, Α.Ε. Περιστάσεως, Τ.Α.Π. Βατανιακός και Μ.Α.Σ. Καλλιθεακός.
Tα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους υπεύθυνους ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πρεσβύτερο Σταύρο Κοσέογλου και Διάκονο Σάββα Μιλένκοβιτς ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες, μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.
Θερμές ευχαριστίες προς τους ποδοσφαιριστές, τους Αθλητικούς Συλλόγους, την Ε.Π.Σ. Πιερίας και όλους τους συντελεστές των δύο τουρνουά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους αλλά και τους πολίτες της Πιερίας που αγκάλιασαν τις δράσεις με τη μαζική τους προσέλευση στα γήπεδα, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελεί πράξεις ευαισθησίας και ανθρωπιάς που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και τα Ενοριακά παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση πεντακόσιες περίπου οικογένειες Πιεριέων με είδη διατροφής και είδη καθαριότητας και υγιεινής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....