Με επιτυχία το κατασκηνωτικό τριήμερο για οικογένειες στον Άγιο Λαυρέντιο

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του επισκόπου το τριήμερο 16-18 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, κατασκήνωση για νέα ζευγάρια και οικογένειες. Πέρα από την επαφή με τη φύση και τη χαρά της κοινοτικής ζωής, και την κοινή λατρευτική ζωή, οι  συμμετέχοντες σύζυγοι και γονείς είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν ομιλίες- συζητήσεις με γενικό θέμα: «Μένουμε ζευγάρι».

Κατά την πρώτη εισήγηση ο π.Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να εξετάσουμε σε τι είδους έδαφος στηρίζεται η σχέση, καθώς και το ποιος άνθρωπος πιστεύει ότι είναι ο καθένας μέσα σε μια σχέση. Με αφορμή αυτή την επισήμανση,  παρέπεμψε τους συμμετέχοντες στην παραβολή των Ταλάντων του Ευαγγελίου, όπου τρεις διαφορετικοί άνθρωποι αντιμετώπισαν εντελώς διαφορετικά το δώρο που τους εμπιστεύτηκε ο κύριός τους. Ενώ κατέληξε ότι ο καθένας μας έχει την προσωπική ευθύνη ν’ αξιοποιήσει τα δώρα που του έδωσε ο Θεός και να τα πολλαπλασιάσει, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο και τον εαυτό του καθώς και την σχέση του μέσα στο ζευγάρι. Επιπλέον, σταθήκαμε στα πλαίσια της συζήτησης και του διαλόγου στην έννοια της αγιότητας, για την οποία όλοι  προοριζόμαστε και με την οποία έχουμε ενδυθεί από την ημέρα της Βάπτισής μας.

Στη δεύτερη ομιλία και ομάδα συζήτησης η κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, Ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός, μέλος του κέντρου Ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης «Πορεία Υγείας», μαζί με τον σύζυγό της, Ιωάννη Ντόβρο, μίλησαν για το τι είναι ζευγάρι, ποιος είναι ο σκοπός του, σε ποιες αρχές στηρίζεται η επικοινωνία του ζευγαριού, πώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις ώστε να παραμείνει ζευγάρι και ν’ αναπτυχθεί ενώ στο τέλος επεσήμαναν τα βασικά σημεία που πρέπει ν’ αποφύγει το κάθε μέλος της σχέσης, ώστε να παραμείνει ζευγάρι. Τόνισαν την επαναδιαπραγμάτευση που χρειάζεται το ζευγάρι, ανάλογα με την ωρίμανση και τη φάση στην οποία βρίσκεται κάθε φορά (νέες ευθύνες, διαχείριση μιας εξωτερικής κρίση κλπ. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι σε μια αποτελεσματική σχέση ο καθένας συμπορεύεται με τον άλλο με αγαπητικό και δημιουργικό τρόπο, έχοντας, εκτός από τους κοινούς, και ατομικούς στόχους,  την ελευθερία που μας έχει δοθεί ως δώρο του Θεού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....