Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern East της Μελβούρνης, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου έτους σπουδών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας – Παραρτήματος Μελβούρνης, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού, τον Θεοφιλέστατο κ. Κυριακό πλαισίωναν οι πατέρες Γεώργιος Αδαμάκης, Νικόλαος Γεωργίου και Κυπριανός Νερούππος.

Στο τέλος της Ακολουθίας, μιλώντας στους μαθητές της Σχολής, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε αρχικά τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και στη συνέχεια τόνισε τη μεγάλη αξία και τον ρόλο που έχει η βυζαντινή μουσική στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Ενθάρρυνε δε όλους να προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργειά τους στην ιερή αυτή τέχνη, για τη δόξα της Εκκλησίας του Χριστού, ενώ σημείωσε τη σημασία του να συνεχίσει αυτή να καλλιεργείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από τις επόμενες γενιές.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....