Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά στο Μέγα Ρεύμα

Πηγη fosfanariou.gr

 

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Με μεγάλο ενθουσιασμό και σε έντονα χριστουγεννιάτικο κλίμα, πραγματοποιήσαμε και εφέτος ένα ακόμη ωραίο έθιμο στην όμορφη Κοινότητά μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών μας ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας, στον οποίο χοροστάτησε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, από την Αμερική, με την συμμετοχή πλήθους χριστιανών.

Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευλόγησε την αρτοκλασία, για την υγεία και μακροημέρευση της Φιλοπτώχου Αδελφότητάς μας, της οποίας προστάτιδα είναι η Αγία Βαρβάρα. Για τον λόγο αυτό η εικόνα της τιμωμένης Αγίας, που βρίσκεται σε μαρμάρινο προσκυνητάρι, στο βόρειο κλίτος του Ναού μας, ήταν στολισμένη με ωραία ολόφρεσκα λουλούδια.

Μετά την διανομή της αρτοκλασίας, σχηματίστηκε πομπή, όπου τα παιδιά με αναμμένα φαναράκια στα χέρια τους, έχοντας επικεφαλής τους Μητροπολίτες Σάρδεων κ. Ευάγγελο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, οδήγησαν το Θείο Βρέφος στη Φάτνη, την οποία φώτισε το αστέρι της Βηθλεέμ. Κατόπιν, όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν γύρω από το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, το οποίο φωταγωγήθηκε από πάνω ως κάτω.

Η μεγάλη συμμετοχή των μικρών μας ενοριτών μάς πρόσφερε μεγάλη ευχαρίστηση.

Ο ενθουσιασμός, η χαρά και η έκπληξη στα ματάκια των μικρών φίλων μας ήταν εμφανής. Στη συνέχεια, ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενός μας, με την παραστατική αφήγησή του για τον «Τέταρτο Μάγο», ταξίδεψε νοσταλγικά τις ψυχές μικρών και μεγάλων, στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια…

Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα, όπου ψάλλαμε όλοι μαζί τα πατροπαράδοτα κάλαντα, με την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Κατόπιν, ο Δεσπότης μας παρουσίασε με θερμά λόγια τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη από την Αμερική και συνεχάρη και ευχαρίστησε την δραστήρια Φιλόπτωχο Αδελφότητά μας, για το έργο, το οποίο επιτελεί.

Ακολούθησε σύντομη εορταστική αντιφώνηση του αγίου Σάρδεων, ο οποίος μοίρασε δωράκια, γεμάτα αξέχαστες παιδικές μνήμες σε όλους τους μικρούς επισκέπτες μας. Λουκουμάδες, μελομακάρονα, κάστανα, καλαμπόκια και κάθε λογής χριστουγεννιάτικα εδέσματα γλύκαναν την φαντασία όλων μας, οι οποίοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι ανταλλάξαμε μεταξύ μας εγκάρδιες ευχές για Καλά Χριστούγεννα!!!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....