Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Με την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκίνησε η σειρά λειτουργικών και άλλων εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Ευαγγελίστρια 2023», που πραγματοποιείται για 25η χρονιά, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, μαζί με τις καθημερινές λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια προσφέρει, με επίκεντρο την μεγάλη πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα βρίσκεται σε εξέλιξη και σειρά άλλων εκδηλώσεων και δράσεων.

Κεντρική δράση, αποτελεί η σειρά μουσικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Ναό, με τον γενικό τίτλο «Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή», και θα περιλαμβάνει την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, οργανικών κομματιών και ψαλτοτράγουδων, που θα εμπλουτίζονται με αφηγήσεις και σχολιασμούς, και με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών και χορωδιών.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου…», με ύμνους του Τριωδίου, που θα αποδώσουν οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρίστος Χριστοδούλου, π. Παρασκευάς Μαραζάκης, π. Βασίλειος Σιγάλας και π. Δημήτριος Θεοχαράκης. Τους ύμνους θα προλογίσει ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube: https://youtube.com/live/c-RiwmD_PSc

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....