Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Αρχαγγέλων της μεγάλης Μοσχοβίας του εκ Καλογραιανών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη αναμνήσει της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Αρσενίου, αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Αρχαγγέλων της μεγάλης Μοσχοβίας του εκ Καλογραιανών, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Καλογριανών.

Προ της Απολύσεως, προέστη της λιτανείας της εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Ο Άγιος Αρσένιος συγκαταλέγεται στη χορεία των οκτώ τοπικών μας Αγίων. Μετά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αρσενίου από την Ρωσική Εκκλησία, μέρος αυτών παραδόθηκε επισήμως στους μακαριστούς Μητροπολίτες Ελασσώνος κυρό Βασίλειο και πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Κύριλλο Β΄. Στην τοπική μας Εκκλησία συνέβη η μετακομιδή και η εναπόθεση του ιερού Λειψάνου στον ως άνω Ιερό Ναό την 19 Ιουνίου 2006. Έτσι, η 19 Ιουνίου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτής και πανηγύρεως.

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

25 Custom

26 Custom

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....