Μητρόπολη Τρίκκης : Ρασοφορία-Χειροτονία Διακόνου π. Δανιήλ Γκανάτσιου & Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτου Ζαβλανού

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων την ετήσια εορτή του Αντιγράφου της εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Γοργοεπηκόου». Στον Πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της πόλεως και των χωρίων, αλλά και πολλών χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέσθηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Παναγιώτου Γκανάτσιου από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Δανιήλ, προς τιμή του Αγίου Δανιήλ, αλλά και προς τιμή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δανιήλ Γούβαλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πνευματικός του νέου Μοναχού.

 

Κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Δανιήλ, συνεχάρη τους γονείς και οικείους του για τη χριστιανική αγωγή που του προσέφεραν και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό. Πριν το τέλος του Εσπερινού το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραθανάσης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του π. Δανιήλ Γκανάτσιου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του. Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κάλεσε τον π. Δανιήλ, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης. το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραθανάσης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμώτατο π. Παναγιώτη Ζαβλανό.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς  να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει το Θεό και τους ανθρώπους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....