Μητρόπολη Ζάμπιας : Νέος κληρικός στην Ιστορική Ελληνική κοινότητα του Κοπερμπελτ

Από την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 ανάλαβε τα καθήκοντα του ο νέος κληρικός στην Ελληνική Παροικία των πέντε πόλεων του βορά ο
π Φίλιππος Λουγκου.
Τις πόλεις αυτές στολίζουν οι ιεροί Ναοί της Ορθόδοξιας που οι απόδημοι Έλληνες έχτισαν απο το υστέρημά τους εις δόξαν Θεού.
Αγιος Ανδρέας Κιτουε ,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λουανσα
Άγιος Νεκτάριος Τσιγκολα σύνορα με Κογκό Αγιος Γεώργιος Μουφουλαρα
Αγιος Νικολαος Καπιρη Μποσι.
Στις παραπάνω περιοχές υπάρχουν Ορθόδοξα Ιεραποστολικό κλιμάκια που έχουν σαν έργο τους την διάδοση του Ευαγγελίου .
Ο Σεβ ΜητροπολίτηςΖάμπιας κ. Ιωάννης απευθυνόμενος στον π Φίλιππο μεταξύ άλλων είπε:.
Η εκκλησία σήμερα σου εμπιστεύεται να καλλιεργήσεις τον αμπελώνα του Κυρίου μας σε αυτή την όμορφη περιφέρεια της Ζάμπιας δεν είσαι μόνος σου έχεις εκτός από τον επίσκοπο σου.και τους φιλότιμους Έλληνες της Παροικίας που θα σε αγκαλιάσουν με καλοσύνη και αγάπη.
Σημειώνουμε πως ο εν λόγω κληρικός εργάστηκε για 10 χρόνια στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου της Λουσάκα με πολύ και αξιόλογη δράση .
*Το έργο της Ιεραποστολής συνδέεται με τη ζωή της πρώτης Εκκλησίας. Στην πραγματικότητα είναι το άγιο έργο του Ευαγγελισμού των Εθνών που άρχισε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με τη θεία διδασκαλία του και τη Σταυρική του Θυσία και γενικά με το όλο απολυτρωτικό του έργο.
Το άγιο έργο της Ιεραποστολής συνέχισαν οι Απόστολοι και Μαθητές του Χριστού.
Η πλήρης ζήλου προσπάθεια των πρώτων ιεραποστόλων να διαδώσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού στα έθνη, παρά τί υπάρχουσες κακουχίες και τους πολλούς κινδύνους, αναδεικνύει το μεγαλείο της πρώτης Εκκλησίας και παραμένει το πρότυπο ιεραποστολικής αυταπαρνήσεως για τους νεώτερους ιεραποστόλους.
 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....