Μητροπολίτης Δημητριάδος : “Δεν θα αποκάμουμε! Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!”

Πραγματοποιήθηκαν στην πολύπαθη Μαγνησία, αν και αναβλήθηκαν δύο φορές, οι αγιασμοί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, βρέθηκε σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας, προσκεκλημένος της εκπαιδευτικής κοινότητας και τον τοπικών αρχών.

Επισκέφθηκε διαδοχικά, το Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», το 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας καθώς και στην περιοχή του Αλμυρού, όπου τέλεσε τους επίσημους Αγιασμούς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού και στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ακόμη τέλεσε τα εγκαίνια λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού. Παρόντες ήταν όλοι οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ.Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Τέας, ο πρ.Δήμαρχος κ.Εσερίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ.Ντιζές, ο Διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού κ.Σκορδάς. Παρόντες βέβαια στους επίσημους αγιασμούς και οι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, εξήραν και επαίνεσαν την Τοπική Εκκλησία, που εδώ και χρόνια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και τον διαρκή αγώνα των κατά τόπους υπευθύνων εντεταλμένων εφημερίων ιερέων ανά σχολική μονάδα, συνεχίζουν να στηρίζουν ποικιλοτρόπως τους μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη, παρέχοντας καθημερινά το ελάχιστο πρωινό κολατσιό.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε προς τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, τους δασκάλους και καθηγητές αλλά και προς τους γονείς που παρευρέθηκαν: “Μέσα από τις δυσκολίες, αναδεικνύονται αρετές. Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν και συνέδραμαν όσους βρέθηκαν στην απόλυτη ανάγκη, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.» Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι: «Η ορθόδοξη πίστη μας είναι η ενοποιός μας δύναμη. Με όσα περάσαμε, αντιλαμβανόμαστε ότι μιά καταστροφική εμπειρία, μπορεί να γίνει αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε να διακονούμε τον ελάχιστο αδελφό μας. Με τη χάρη του Θεού, δεν θα αποκάμουμε! Σας καλώ όλους να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!”

 

 

 

 

 

 

Αγιασμός στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι. Μ. Δημητριάδος «Μεταμόρφωση»

 

Την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μεταμόρφωση», πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2023 – 2024.

Την Ακολουθία τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή, ευλογημένη σχολική χρονιά και προσευχήθηκε η χάρη του Θεού να τους προστατεύει όλους. Επίσης αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας και τόνισε ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος βρίσκεται με κάθε δυνατό τρόπο δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....