Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Η Ανάσταση είναι πίστη και ομολογία της καρδιάς»

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εόρτασε η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος το διήμερο 22-23/4.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών Αρχών και πλήθους προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως. Η εόρτια αρτοκλασία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο, επί ευτρεπισμένης εξέδρας, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

Ανήμερα της Αγιωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών και πλήθους πιστών. Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την σημερινή «κατ’ εξοχήν ημέρα ομολογίας και πίστεως» και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο Αγίους που τιμά σήμερα η Εκκλησία, τον Απόστολο Θωμά και τον Άγιο Γεώργιο: «Ο Θωμάς είδε, έζησε, άκουσε αυτοπροσώπως τον Χριστό, εν τούτοις, όταν ήρθε η ώρα να αποδεχθεί την είδηση της Αναστάσεως, θέλησε να δει, να αγγίξει, να λάβει εμπειρία των τραυμάτων του Χριστού, για να πιστέψει. Ο Κύριος συγκαταβαίνει, επειδή γνωρίζει ότι ο Θωμάς τον αγαπά καρδιακώς, όπως και Μεγαλομάρτυς Γεώργιος και τον αναδεικνύει τον πρώτο ομολογητή της Θεότητός Του. Ο Γεώργιος δεν είδε τον Χριστό, δεν έζησε κοντά Του, αλλά παρέλαβε την πίστη της πρώτης Εκκλησίας, την πίστη των Αποστόλων, που ήδη είχαν χύσει το αίμα τους, κηρύσσοντας την Ανάσταση του Χριστού. Κι έτσι κράτησε μέσα του αυτό που κάθε άνθρωπος, με καθαρή καρδιά, βιώνει για τον Χριστό, ότι είναι ο Αναστημένος Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Με το μαρτύριό του έγινε Μάρτυρας της Αναστάσεως του Κυρίου και επιλέγει να θυσιάσει την ζωή του, για να μην αρνηθεί την πίστη του στην Ανάσταση. Αυτή την Ανάσταση διακηρύξαμε κι εμείς τούτες τις μέρες. Ανάμεσά μας υπάρχουν κι αυτοί που σαν τον Θωμά, αναζητούν και αμφισβητούν, πολλές φορές. Αλλά, 2000 χρόνια τώρα, παρ’ όλες τις αμφισβητήσεις και την αθεΐα, που εμφανίστηκε στον κόσμο, εμείς συνεχίζουμε να αναφωνούμε το «Χριστός Ανέστη» και κατά την δύναμη της καρδιάς μας, ομολογούμε πίστη στον Χριστό, ενώ και σήμερα η Εκκλησία μας, σε πολλά μέρη του κόσμου, αναδεικνύει νέους Μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού. Γι’ αυτό, η Ανάσταση είναι πίστη και ομολογία της καρδιάς, των ανθρώπων που έχουν μέσα τους την αγάπη στον Χριστό που είχαν ο Θωμάς και ο Γεώργιος».

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....