Μητροπολίτης Φθιώτιδος : «Τα μνήματα των γονέων μας και η κάλπη θα μας επιστρέφουν πάντα στο χωριό μας»

Μεγάλη και ποικίλη ήταν η ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, τόσο εντός, όσο και εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, τέλεσε την αρτοκλασία και ευχήθηκε στους δικαστικούς και δικηγόρους της Λαμίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, επί τη μνήμη του προστάτου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Στο πλαίσιο της 3ης Παμφθιωτικής Λιτανείας του Ιερού αποτμήματος της Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου με τίτλο: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2023», η οποία διεξάγεται καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο με έμφαση ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βαρδαλή, του Δήμου Δομοκού, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά πνευματικό λόγο παρακλήσεως στους ευσεβείς κατοίκους.

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, Ταξιάρχου Ευαγγέλου Κατσάρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ορκωμοσία των 600 και πλέον νέων οπλιτών, παρουσία εκατοντάδων αξιωματικών και συγγενών των στρατιωτών. Η Ορκωμοσία αυτή είναι η πρώτη μετά την αναβάθμιση του ΚΕΥΠ από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης σε ένα από τα βασικά Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Ελληνικού Στρατού και ο Σεβασμιώτατος εξεδήλωσε την χαρά του και την ικανοποίησή του, καθ’ ό,τι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ: «κάθε φορά που το ΚΕΥΠ υποδέχεται μία νέα σειρά, εκατοντάδες νέους από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας είναι πολύ σημαντικό και για την τοπική οικονομία και για τη ψυχολογία της πόλης, αλλά και μία δυνατότητα να προβάλλουμε την πόλη μας, το νομό μας, τις ομορφιές της περιοχής μας σε νέους ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας από διάφορες περιοχές που περνούν το πρώτο μέρος της στρατιωτικής τους θητείας στην περιοχή μας».

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις δύο γυναικείες Ιερές Μονές της Ανατολικής Φθιώτιδος, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων και το Ιερό Μοναστηριακό Κάθισμα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Αχλάδι Φθιώτιδος, όπου και ευχήθηκε δια ζώσης στις Αγίες Γερόντισσες Ιουστίνα και Χαριτίνη τα έτη πολλά για τα ονομαστήριά τους.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο γραφείο του στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Γέροντα Πρόδρομο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικοπρονοιακών Υπηρεσιών Ανατολικής Φθιώτιδας στην Στυλίδα, παρουσιάζοντας και το νέο Διευθυντή της Δομής, Αιδεσ. Πρωτ. π. Μιχαήλ  Στεφάνου , ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διευθυντή του Ιδρύματος Πετρή, Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο, ευχαριστώντας τον για την πολυετή διακονία του στο Ίδρυμα και την αγάπη του προς τους γέροντες και τις γερόντισσες του Ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επίσης, δέχθηκε πλήθος επισκέψεων από υποψηφίους για τις τρέχουσες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, α’ και β’ βαθμού, για την ευλογία και την συνοδευτική φωτογραφία.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών επίσης συνάντησε για να λάβει την ευχή του και ο νέος καθηγητής Εκκλησιαστικού Τυπικού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Σπυρίδων Πλουμπής, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Τέλος, ο κ. Συμεών σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ασπρογείων Ν. Φλώρινας στην γενέτειρά του, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ευσπλαχνική προτροπή του Χριστού μας «μή κλαῖε» και στην αναγκαιότητα αυτήν την ευσπλαχνική παρουσία να προσφέρουμε όλοι οι χριστιανοί στην ζωή του κόσμου.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος μάλιστα φιλάδελφα και αρχοντικά διέθεσε εκλεκτούς κληρικούς του, για να πλαισιώσουν τον κ. Συμεών στην Θεία Λειτουργία, ενώ επίσης απέστειλε και τον κορυφαίο ιεροψάλτη κ. Χρήστο Τογκαρίδη, για να προστεί του Ιερού Αναλογίου.

Απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του ο κ. Συμεών, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «έχω πάνω από 25 χρόνια να έλθω να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα στο χωριό μας, αλλά έχω επιλέξει συνειδητά, ακόμη και αν το χωριό μας μείνει με απειροελαχίστους κατοίκους να μην μεταφέρω τα πολιτικά μου δικαιώματα στην περιοχή της κανονικής μου δικαιοδοσίας. Τα μνήματα των γονέων μας και η κάλπη θα μας επιστρέφουν πάντα στο χωριό μας, θα μας κρατάνε συνδεδεμένους με τις ρίζες μας».

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....