Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Το σχολείο είναι τα παιδιά μας»- Μαθητές του 7ου Γυμνασίου Λαμίας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως

Κατόπιν αιτήματος των μαθητών και των εκπαιδευτικών, άλλη μια πράξη συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την  αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας υπογράφθηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για την υπογραφή της σύμβασης:  «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, παρουσία των αρχών του τόπου, του Διευθυντού κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, του Συλλόγου των Διδασκόντων, των μελών της Σχολικής Εφορείας και των μαθητών και των μαθητριών της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Μετά και την υπογραφή της πραγματικής σύμβασης, τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο κ. Σπανός παραχώρησαν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

 

Ο  Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην δήλωσή του υπογράμμισε:

«Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, δεν είναι απλώς ένα σχολείο με πλούσια ιστορία που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Μας ενδιαφέρει κάθε τι που λειτουργεί, να λειτουργεί με προοπτική το μέλλον και όχι μόνο με την δόξα του παρελθόντος. Για να έχει ένα σχολείο μέλλον είναι απαραίτητο να έχει και τις υποδομές τις οποίες χρειάζεται, αλλά κυρίως να έχει το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων, της πολιτείας, της κοινωνίας και όλων των θεσμών.

Αυτό το έργο πέραν από την προφανή ωφελιμότητά του και την αναγκαιότητά του, διότι η ασφάλεια των παιδιών είναι όρος βασικός για μία σωστή ζωή μέσα στο σχολείο, αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Πολιτείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και προσωπικά του Περιφερειάρχη του κ. Φάνη Σπανού, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, το προσωπικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Το σχολείο δεν είναι ούτε οι τοίχοι, ούτε τα κτίσματα, ούτε οι αυλές, ούτε οι καρέκλες, σχολεία είναι τα παιδιά μας, είναι τα πρόσωπά τους, και τα πάντα γίνονται προκειμένου να καλλιεργούνται, να αναπτύσσεται η προσωπικότητά τους και να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους και όταν βγουν αύριο στην κοινωνία, να μην βγουν απλώς στην αγορά για κάποιο επάγγελμα, αλλά για να βγουν στην κοινωνία για να την αναβαθμίσουν.

Γι΄ αυτό λοιπόν και αυτό το έργο είναι πολύ σπουδαίο, πολύ σημαντικό  και ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και κάθε συμπολίτη μας που με κάθε τρόπο στηρίζει αυτό το σχολείο και πρέπει να το στηρίζει.

Ο κ. Σπανός στην δήλωσή του σημείωσε:

«Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω κι΄εγώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την ευκαιρία μιας ακόμη συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, και ειδικά σε ένα πάρα πολύ  ξεχωριστό έργο, αφού κάθε τι που κάνεις σε ένα σχολείο, πολλώ δε μάλλον στο Εκκλησιαστικό Σχολείο, στο μοναδικό της Περιφέρειάς μας, είναι ένα λιθαράκι που πηγαίνει μπροστά την κοινωνία. Για όλα λοιπόν αυτά τα ξεχωριστά παιδιά του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και εγώ προσωπικά, είμαστε συνοδοιπόροι και υποστηρικτές σε κάθε τι που μπορεί να αφορά στην ποιότητα της ζωής τους, στην ποιότητα της μάθησής τους και σε κάθε τι που αφορά το μέλλον τους».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Μαθητές του 7ου Γυμνασίου Λαμίας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

 

 

Το δικό τους μήνυμα για τα φοβερά εγκλήματα σε βάρος των γυναικών, τα οποία δυστυχώς παρουσιάζουν έξαρση στην εποχή μας, απέστειλαν μέσω των ερτζιανών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) σε περιφερειακό επίπεδο εμβέλειας και μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Λαμίας.

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας από την Διεθνή Κοινότητα, τα παιδιά υπό την επίβλεψη των υπευθύνων καθηγητριών του πρωτότυπου αυτού Project κ. Χρυσούλας Παχή, Υποδιευθύντριας του Σχολείου και κ. Χριστίνας Προσμήτη, παρουσίασαν στους ακροατές την ομαδική τους εργασία, ένα αφιέρωμα στο πρόσωπο της γυναίκας, ενώ αναφέρθηκαν στη μάστιγα της γυναικοκτονίας, η οποία παρουσιάζει αύξηση στην σύγχρονη εποχή και καθημερινά η κοινωνία γίνεται μάρτυρας πράξεων βίας και εγκλημάτων κατά των γυναικών.

Μετά από πρόσκλησή των παιδιών, μαζί τους στο studio βρέθηκαν για να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις επί του θέματος, μετά από ερωτήσεις των παιδιών,    ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και τοποθετήθηκε πνευματικά στο θέμα, υπογραμμίζοντας την ιερότητα του προσώπου κάθε γυναίκας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος και τοποθετήθηκε θεσμικά στο θέμα, από πλευράς πολιτείας και  τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και νομικά, με την ιδιότητα του νομικού,  ο Υπεύθυνος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, Αστυνόμος Α’ κ. Σταύρος Κουτουλογένης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Γεωργίου Κανέλλου, ο οποίος κατέθεσε από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας την προσπάθεια προφύλαξης, πρόσληψης και αποφυγής τέτοιων περιστατικών βίας κατά των γυναικών,  καθώς και η κ. Αναστασία Φρόντζου-Χρηστίδη, Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού & Οικογένειας, Β.Α. Ψυχολογίας, τ. Επιστημονικής Συνεργάτης ΜΕΥ Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η οποία κατέθεσε την επιστημονική της άποψη και εμπειρία επί του θέματος. Η ραδιοφωνική εκπομπή – αφιέρωμα στο πρόσωπο της γυναίκας έκλεισε με ένα ποίημα – τραγούδι, το οποίο παρουσίασε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Παχή.

 

 

Τέλος,  τα παιδιά επισκέφθηκαν για ακόμη μία φορά το γραφείο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών για να λάβουν την ευχή του και να του καταθέσουν την εμπειρία τους από την ραδιοφωνική τους παραγωγή στο studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η συγκινητική και συνάμα ουσιαστική αυτή προσπάθεια των παιδιών μεταδόθηκε σήμερα στο τοπικό πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μετά το μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων και θα μεταδοθεί σε επανάληψη το βράδυ στις 12:00 π.μ., καθώς και την προσεχή Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 13:00 μ.μ.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

          Μπορείτε να ακούσετε εδώ την ραδιοφωνική εκπομπή – αφιέρωμα στην γυναικοκτονία των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Λαμίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....