Μητροπολίτης Καλαβρύτων : “Καθημερινά προστίθενται νέοι προβληματισμοί και προβάλλονται νέα πρότυπα, ξένα προς το εκκλησιαστικό πνεύμα και ήθος”

Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας κατηχητικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2023, η σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας , στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους Κατηχητές πατρικούς λόγους, συμβουλές και ευχές, για το πνευματικό έργο το οποίο αρχίζει με τη νέα κατηχητική περίοδο και τους ευχαρίστησε για την προθυμία τους να αναλάβουν τη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των νέων, “έργο σημαντικό και πολύτιμο, καθώς οι νέοι αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας και ιδιαιτέρως της Εκκλησίας”.

Τόνισε ιδιαίτερα την αξία της κατηχητικής διακονίας και μάλιστα στις ημέρες μας, που καθημερινά προστίθενται νέοι προβληματισμοί και προβάλλονται νέα πρότυπα, ξένα προς το εκκλησιαστικό πνεύμα και ήθος.

Κάλεσε τους Κατηχητές να διδάξουν στους νέους την πίστη στον Χριστό μέσα από τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, να αναφερθούν στους βίους των Αγίων και των Πατέρων της Εκκλησίας μας, να τους μυσταγωγήσουν στο νόημα και τη σημασία για τη ζωή μας των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στο Μυστήριο της μετανοίας και Εξομολογήσεως και στο ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, “μέσα από το οποίο ο άνθρωπος ενώνεται με τον Χριστό και δι’ Αυτού με τον κάθε άνθρωπο”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Κατηχητές καλή επιτυχία και πλούσιους πνευματικούς καρπούς στο έργο τους, τους επέδωσε τα διοριστήρια και τους προσέφερε ένα πνευματικό βιβλίο ως ενισχυτικό βοήθημα στο έργο τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....