Μητροπολίτης Κορίνθου: “Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες για δήθεν δωρεές”

 

 

Προς

όλους τους Πανοσ/τους καί Αιδεσ/τους Εφημερίους, τις Ιερές Μονές, τα Ιερά Ησυχαστήρια, Ιερά Προσκυνήματα και Ιερά Καθιδρύματα της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στις έδρες τους.

ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΘΕΜΑ:   «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΑΣ».

Πατέρες μου και αδελφοί μου,

με το παρόν επανερχόμαστε στο υπ᾿ αριθμ. Πρωτ. 390/2-3-2016 Εγκύκλιο Σημείωμά μας γιατί κατόπιν προσφάτων πληροφοριών και περιστατικών, πού υπέπεσαν στην αντίληψη μας, οι απατεώνες που τηλεφωνούν με το πρόσχημα των δωρεών σε Ι. Ναούς, Ι. Μονές, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κ.λ.π. και ζητούν τους κωδικούς των Τραπεζικών σας Λογαριασμών (αριθμό Λογαριασμού ή IBAN) οργιάζουν. Σας προειδοποιούμε και σας εφιστούμε την προσοχή για χιλιοστή φορά: μη δίνετε στοιχεία – κωδικούς των Λογαριασμών σας σε κανέναν και για κανένα λόγο και στην περίπτωση πού αυτός που σας τηλεφωνεί επιμένει στανικώς για «Δωρεά» να του υποδείξετε να σας την αποστείλει:

1. μέσω τηλεφωνικής επιταγής ή

2. μέσω απλής ταχυδρομικής επιταγής.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη απορία σας ν᾿ απευθύνεστε μόνο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ή στον Νομικό Σύμβουλό της κ. Π. Θωμαΐδη για διασφάλιση δική σας και του Ν.Π.Δ.Δ. ἤ Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο εκπροσωπείτε.

 

Ευχέτης σας με αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....