Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Η συγχωρητικότητα είναι το βάθρο του πνευματικού οικοδομήματος μας»

«Η συγχωρητικότητα είναι το βάθρο του πνευματικού οικοδομήματος μας»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Μετέωρα της Πολίχνης ιερούργησε την Κυριακή της Συγχωρήσεως26 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή και υπογράμμισε την αξία της συγχωρητικότητας και της νηστείας. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία σήμερα επιτελεί ένα ψυχογράφημα για τον καθένα μας. Η συγχώρεση είναι το βάθρο πάνω στο οποίο θα κτίσουμε το πνευματικό μας οικοδόμημα. Η συγνώμη και η καταλλαγή θα γεφυρώσουν το χάσμα που άνοιξε ο εγωισμός μας. Η σημερινή Κυριακή ανατινάζει το κτίριο του κακού, γκρεμίζει τα τείχη που ορθώνονται ανάμεσα μας.  Η αγάπη γεννά τον παράδεισο. Ο εγωισμός δημιουργεί ψεύτικους θεούς και είδωλα. Η αληθινή νηστεία αποτελεί επανάσταση στη δικτατορία της ύλης».

Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με την υπόμνηση και συγχρόνως έμμεση προτροπή: «Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας αγκαλιάζει και εισοδεύει  τον καθένα μας στην αγκαλιά του Θεού» .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε οικονόμο τον π. Δημήτριο Ζόγκα.

Συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία οι βουλευτές  Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....