Μητροπολίτης Σύρου :”Ας μη διώχνουμε το Χριστό από τη ζωή μας”

Αυτή η προτροπή απετέλεσε τον κεντρικό άξονα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου  κ. Δωροθέου Β΄ προς τους εκκλησιασθέντες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Χώρας Μυκόνου, όπου ιερούργησε εχθές  το πρωί, με τη λειτουργική συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων Εμμανουήλ Γαλανάκη και Γεωργίου Κουσαθανά και του Διακόνου.
Ειδικώτερα, εξ αφορμής της στάσεως των συντοπιτών του θεραπευθέντος από τον Κύριο νέου, οι οποίοι τον απεμάκρυναν από την κοινωνία τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο σωτηριώδη και θεραπευτικό ρόλο της Εκκλησίας στη ζωή μας, με τη Θεία Ευχαριστία και τα ιερά της Μυστήρια, και επεσήμανε ότι πολλές φορές, παρ΄ότι ευεργετηθέντες από το Θεό, τον απομακρύνουμε από τη ζωή μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι έτσι απομακρύνουμε την άγκυρα της ελπίδας και τη λύση των πολλών προβλημάτων μας.
Ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους Διακονητές, καθώς και τους πιστούς για τη συνευχητική παρουσία τους και συνεχάρη τους πολλούς γονείς, οι οποίοι οδήγησαν τα παιδιά τους στη Θεία Λειτουργία και στη συμμετοχή τους στη Θεία Ευχαριστία.
Εξαιρέτως δε συνεχάρη ευσεβή οικογένεια νέων, οι οποίοι φέρουν ανελλιπώς τα παιδιά τους στην Εκκλησία, το μεγαλύτερο από τα οποία ψάλλει άριστα και το οποίο, αν και μικρής ηλικίας, εχειροθέτησε Αναγνώστη, με τη συγκατάθεση των γονέων του, υπό τις επευφημίες των πιστών, και στο οποίο ευχήθηκε να έχει σε όλη του τη ζωή αγάπη προς την Εκκλησία και από τον Κύριο κάθε ευλογία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε χτες στην Ερμούπολη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....