Μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Προστάτου του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος»

Την μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 11/6. Όπως είναι γνωστό, ο Άγιος Λουκάς έχει ανακηρυχθεί, τα τελευταία χρόνια, προστάτης του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9  Ιουνίου Ιερά ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου από 8.30 μ.μ. –  12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 6μ.μ., Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στις 7.15 μ.μ. Αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου, στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), Θουκυδίδου 10 και δεξίωση για τους εθελοντές του Συλλόγου.

Κυριακή 11 Ιουνίου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Κυριακή 12 Ιουνίου, 6:30 μ.μ. συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Λουκά, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο  Ριζόμυλο.

Πανήγυρις στο Διμήνι

Την μνήμη του Αγίου Λουκά πανηγυρίζει, επίσης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 8μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....