Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Νέο κοιμητήριο Λευκωσίας

Την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, και ώρα 8.00π.μ., θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας, το Μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του επαράτου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας. Του Μνημοσύνου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ιωάννης Παπαμελετίου και οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει o Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών κ. Χρήστος Ιακώβου.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....