Μονή Βλατάδων: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μονή Βλατάδων, που θα σταλεί στην Ουκρανία

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Πλήθος ΕλλήνωνΟυκρανών και Ρώσων, συρρέουν από χθες το βράδυ στη Μονή, αφήνοντας υλικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και βρεφικά είδη για να βοηθήσουν τον κόσμο που υποφέρει.

Ανάμεσα τους, γυναίκες που έχουν οικογένεια στην εμπόλεμη περιοχή, όπως άνδρες και παιδιά, αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης, με την ελπίδα ότι θα φτάσουν στα χέρια των δικών τους ανθρώπων.

«Κάθε βόμβα, κάθε παιδάκι τραυματισμένο, η σκοτωμένο, μας πονάει στην καρδιά»

Η Ναταλία από την Ουκρανία, ζει στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 6 χρόνια και καθώς οι γονείς της και οι φίλοι της είναι στην Ουκρανία, μιλάει στο politic.gr για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες 6 μέρες: «Το τηλέφωνο είναι συνέχεια στο χέρι, φοβάσαι να χάσεις μια κλήση, ένα μήνυμα… στο σπίτι μας έχουμε 24 ώρες ανοιχτά όλα τα κανάλια με κάμερες σε κάθε πόλη. Γιατί σήμερα είμαστε από όλη την Ουκρανία. Από Δυτική μέχρι Ανατολική. Και κάθε πόλη και κάθε βόμβα και κάθε παιδάκι τραυματισμένο, η σκοτωμένο, μας πονάει στην καρδιά και η Ουκρανία είναι στην καρδιά μας», λέει με δάκρυα στα μάτια, ενώ ευχαριστεί τη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση όλων αυτών των αγαθών.

 

 

ΠΗΓΗ politic.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....