Μουσική εκδήλωση για το 1821 στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 το μεσημέρι, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

 

Στην Εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο σύνολο των εκδηλώσεων μνήμης για την εκατοστή επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, τραγούδια από τη δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, το οποίο ιδιαιτέρως εντυπωσίασε όλους τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση.

 

Λόγω των απαγορευτικών υγειονομικών συνθηκών των δύο προηγουμένων ετών, η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μόνο με την συμμετοχή των μελών της Χορωδίας-Ορχήστρας στην κεντρική αίθουσα του μεγάρου του Μεγάλου Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελου Πνευματικού και αφιερώθηκε στην διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, για την οποία μίλησε η Ιστορικός-Αρχαιολόγος και μέλος της Χορωδίας κ. Χριστίνα Σπηλιώτη, αναπτύσσοντας άριστα το θέμα: «Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» και στην εκατοστή επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία αναφέρθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος ανέπτυξε, με εξαιρετικό τρόπο, το θέμα: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1922».

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη όλα τα μέλη της Χορωδίας-Ορχήστρας, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας – Ορχήστρας και παρουσιάστρια της Εκδήλωσης κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, αλλά και όλους τους συνεργάτες της Χορωδίας, για την πολύ όμορφη Εκδήλωση και για την συνεχή παραγωγή ποιοτικού έργου παρά τα εμπόδια της σοβούσης πανδημίας.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Εκδήλωση και τις επίκαιρες ομιλίες στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=EKZA_ZZ4Iv8

 

(Φωτογραφία: Βασίλειος Σπηλιώτης

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....