Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα», τι απαντά η κυβέρνηση

Σε ένα νέο3 ρεσιτάλ απειλών προχώρησε σήμερα ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά εργαλειακά το ζήτημα των μεταναστών.

Τούρκος πρόεδρος – στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν – υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει μετανάστες σε θάνατο, ενώ χαρακτήρισε «αχαριστία» το να υποστηρίζει κανείς ότι η Άγκυρα προκαλεί την προσφυγική κρίση.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ σχολίασε πως «κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα».

«Έχουμε όλα τα στοιχεία, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο»

Άμεση υπήρξε η απάντηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε:

Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα.

Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν.

Ενοχλημένος ο Ερντογάν για την συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτηθείς για την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας -ΗΠΑ για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Ουάσιγκτον.

«Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ», ανέφερε σκωπτικά.

Προσέθεσε, παράλληλα, πως η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα:

Όλα αυτά γιατί γίνονται, για ποιο λόγο συμβαίνουν; Εγώ αυτά τα είπα στον Μπάιντεν, όπως και οι αρμόδιοι οι υπoυργοί άμυνας και Εξωτερικών δίνουν απαντήσεις με υπεκφυγές. Δεν είναι έντιμοι. Οι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση του να έχουν επιλέξει στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....